ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑ

Το υαλουρονικό οξύ, είναι ένα μόριο που βρίσκεται φυσιολογικά σε μεγάλες ποσότητες στο δέρμα μας.

Έχει την ιδιότητα να συγκρατεί μόρια νερού διατηρώντας το δέρμα του προσώπου μας καλά ενυδατωμένο, προσφέροντας όγκο στο πρόσωπο εκεί που χρειάζεται και νεανική όψη.

Δυστυχώς, με την πάροδο του χρόνου το υαλουρονικό το οποίο φυσιολογικά διαθέτουμε χάνει ένα μεγάλο μέρος απο της προσροφητική του ικανότητα (την ικανότητα να συγκρατεί το νερό σαν ένα “βιολογικό σφουγγαράκι”) αλλά και διασπάται και απορροφάται οπότε χάνεται ένα μέρος του. Το αποτέλεσμα της απώλειας αυτής του υαλουρονικού είναι να σχηματίζονται βαθιές ρυτίδες ειδικά στις ρινοπαρειακές αύλακες (μεταξύ μύτης και στόματος), και στο φίλτρο (“ρυτίδες καπνιστού” πάνω απο το άνω χείλος) καθώς και κάτω απο το κάτω χείλος (“ρυτίδες πικρίας”).  Επίσης, στα ιδιαίτερα εκφραστικά άτομα σχηματίζονται βαθιές ρυτίδες και στο μεσόφρυο (ανάμεσα στα φρύδια) και δίπλα στο μάτι (“πόδι της χήνας”). Σήμερα, το υαλουρονικό παράγεται συνθετικά και είναι ασφαλές για χρήση ως εμφύτευμα (εννέσιμο υλικό) στην αισθητική δερματολογία για το “γέμισμα” αυτών των ρυτίδων.
Άλλες χρήσεις του υαλουρονικού ως εμφύτευμα είναι για να προσδώσουμε λίγο όγκο στα χείλη και να δημιουργήσουμε ένα  βελτιωμένο αισθητικά και πιο όμορφο στόμα.
Το αποτέλεσμα του υαλουρονικου ως filler, είναι τελείως άμεσα αντιληπτό και ο ασθενής φεύγει με ένα νέο ανανεωμένο πρόσωπο.

 

Το αποτέλεσμα της θεραπείας διαρκεί απο 9-12  μήνες.
Η διάρκεια της θεραπευτικής συνεδρίας είναι μόλις 20-30 λεπτά!

Το υαλουρονικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μεσοθεραπεία. Στην περίπτωση αυτή δεν χρησιμοποιείται για να γεμίσει βαθιές ρυτίδες, αλλά για να προσφέρει μια βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα και να βοηθήσει έμμεσα στην εξάλειψη των ρυτίδων και στην ελαστικότητα και νεανικότερη εμφάνιση του δέρματος. Η εφαρμογή αυτή έχει ιδιαίτερη αξία σε περιοχές όπως  ο λαιμός και η ραχιαία επιφάνεια των άκρων χεριών.

 

“Το υαλουρονικό είναι ένα μόριο το οποίο βρίσκεται φυσιολογικά στο δέρμα μας. Αν σκεφτούμε το δέρμα μας σαν ένα οικοδόμημα, οι κολλαγόνες και οι ελαστικές ίνες αποτελούν το σκελετό και το υαλουρονικό αποτελεί το τσιμέντο του δέρματος. Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε ένα συνθετικό υαλουρονικό το οποίο το βάζουμε για να αντικαταστήσουμε τις ποσότητες του υαλουρονικού που έχει πλέον χαθεί από το δέρμα μας. Έτσι μπορούμε να το βάλουμε σε οποιαδήποτε περιοχή του προσώπου για να γεμίσουμε τις ρυτίδες οι οποίες έχουν βαθύνει στο μεσόφρυο, στις ρινοπαρειακές, για να δώσουμε όγκο στα ζυγωματικά και να δημιουργήσουμε ζυγωματικά δίνοντας μια όμορφη δομή στο πρόσωπο , δημιουργώντας ένα πρόσωπο τριγωνικό με τις σωστές γωνίες. Η διάρκεια της θεραπείας είναι περίπου μισή ώρα, μπορούμε να κάνουμε μετά όλες μας τις δραστηριότητες , να συνεχίσουμε πολύ φυσιολογικά τη ζωή μας, δεν έχει χρόνο αποθεραπείας, μπορούμε να επιστρέψουμε αμέσως στη δουλειά μας.  Είναι πάρα πολύ σημαντικό να χρησιμοποιούμε υαλουρονικά κορυφαίας ποιότητας όπως είναι τα Juvederm,  τα οποία δουλεύω εγώ που μας δίνουν μεγάλη διάρκεια, δηλαδή από 9 έως 12 μήνες και επιπλέον δεν έχουμε καμία αίσθηση δυσανεξίας ή καμία δυσκολία μετά την εφαρμογή. Επίσης, αυτά τα υαλουρονικά συνδυάζονται και με ξυλοκαϊνη, πράγμα που κάνει την εφαρμογή τελείως ανώδυνη.”

 

Συχνές Ερωτήσεις 

“Τι είναι το υαλουρονικό; 
Το υαλουρονικό είναι ένα φυσικό συστατικό του δέρματος. Έχει την ιδιότητα να προσροφά (δεσμεύει σαν ένα βιολογικό «σφουγγαράκι») μόρια νερού με αποτέλεσμα να ενυδατώνει και να προσφέρει όγκο στο δέρμα. Καθώς μεγαλώνουμε ηλικιακά το δέρμα χάνει μόρια υαλουρονικού (καθώς και κολλαγόνου και ελαστίνης), αλλά και το υαλουρονικό που απομένει είναι χειρότερο ποιοτικά (συγκρατεί λιγότερο νερό).

Εκτός από την χρήση του στην αισθητική δερματολογία, το υαλουρονικό χρησιμοποιείται για περισσότερο από 20χρόνια από ορθοπεδικούς και ρευματολόγους για ενέσεις σε αρθρώσεις καθώς και στην οφθαλμολογία.

“Πως χρησιμοποιείται το υαλουρονικό;
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να «γεμίσει» ρυτίδες και βαθιές γραμμές οπουδήποτε στο πρόσωπο και ιδιαίτερα τις βαθιές γραμμές μεταξύ μύτης και στόματος (ρινοπαρειακές) ή ανάμεσα στα φρύδια (μεσόφρυο). Μπορούμε να προσθέσουμε υαλουρονικό στα μάγουλα και ζυγωματικά και να προσφέρει όγκο που έχει χαθεί εξαλείφοντας παράλληλα τις λεπτές ρυτίδες που οφείλονται σε απώλεια της ελαστικότητας.

“Είναι επώδυνη η θεραπεία με υαλουρονικό;
Όχι. Πριν την θεραπεία εφαρμόζουμε στην περιοχή μια κρέμα ξυλοκαίνης (EMLA) η οποία μουδιάζει την περιοχή όπου θα γίνει η ένεση (χρησιμοποιείται η λεπτότερη δυνατόν βελόνα-βελόνα ινσουλίνης). Επίσης το ίδιο το υλικό που χρησιμοποιούμε (JUVEDERM) είναι συνδυασμένο με ξυλοκαίνη γεγονός το οποίο καθιστά την εφαρμογή ανώδυνη.

Πόσο διαρκεί η εφαρμογή-θεραπεία;
Η εφαρμογή διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά. Σε αυτόν τον χρόνο προσθέτουμε άλλα 20-30 λεπτά που προηγείται η εφαρμογή της αναισθητικής κρέμας (EMLA) στην περιοχή.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα της θεραπείας;
Το αποτέλεσμα της θεραπείας είναι άμεσο (ο ασθενής φεύγει με ένα διορθωμένο, τέλειο πρόσωπο!) και διαρκεί για 9-12 μήνες χρονικό διάστημα στο οποίο το υαλουρονικό που προσθέσαμε φυσιολογικά βιολογικά αποδομείται. Το ακριβές χρονικό διάστημα για το οποίο θα κρατήσει το αποτέλεσμα της θεραπείας καθορίζεται από παράγοντες όπως η ηλικία, ο τύπος του δέρματος, το πόσο εκφραστικό είναι το άτομο και η περιοχή του προσώπου όπου έγινε η διόρθωση-εφαρμογή (σε περιοχές όπου υπάρχει μεγάλη κινητικότητα όπως οι ρινοπαρειακές αύλακες το υαλουρονικό αποδομείται γρηγορότερα). Για να διατηρήσουμε το καλό αποτέλεσμα και ένα νεανικό πρόσωπο, τις περισσότερες φορές επαναλαμβάνουμε την θεραπεία κάθε 9 μήνες.

Μετά την εφαρμογή, πότε μπορώ να επιστρέψω στην εργασία μου ή σε κοινωνικές δραστηριότητες;
Αμέσως! Μετά το τέλος της εφαρμογής μπορείτε να επιστρέψετε κατευθείαν στην δουλειά, να πάτε για καφέ κτλ

Σε ποια ηλικία μπορώ να αρχίσω τη θεραπεία με υαλουρονικό;
Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Μπορούμε να αρχίσουμε τη θεραπεία σε οποιαδήποτε ηλικία αρχίζει να μας ενοχλεί η εμφάνιση των ρυτίδων. Επίσης άλλες εφαρμογές όπως η προσθήκη όγκου στα χείλη γίνονται σε πολύ νεαρή ηλικία που μας ενδιαφέρει ένα πιο αισθησιακό στόμα.

Σε τι διαφέρει η θεραπεία με υαλουρονικό από την θεραπεία με BOTOX;
Το υαλουρονικό «γεμίζει» τις βαθιές γραμμές και ρυτίδες. Το αποτέλεσμα της θεραπείας εμφανίζεται άμεσα και διαρκεί για 9-12 μήνες. Προσφέρει ουσιαστικά στην αντιγήρανση διορθώνοντας ατέλειες που δημιουργεί ο χρόνος, και η έντονη χρήση των μυών του προσώπου που δημιουργούν τις ρυτίδες (πολύ εκφραστικά άτομα, σε καπνιστές, σε άτομα με πολύ λεπτό-εύθραυστο δέρμα).

Το ΒΟΤΟΧ λειτουργεί με τελείως διαφορετικό μηχανισμό, ηρεμώντας τους μυς του προσώπου που «γράφουν» τις ρυτίδες. Το αποτέλεσμα της θεραπείας εμφανίζεται μετά από 7-10 ημέρες και διαρκεί περίπου 6 μήνες. Εκτός από άμεση αντιγήρανση (με την εξαφάνιση των ρυτίδων) η θεραπεία με ΒΟΤΟΧ προσφέρει ουσιαστικά και στην πρόληψη της αντιγήρανσης (όταν ξεκινάμε την θεραπεία νωρίς σε ηλικία γύρω στα 30). Αυτό γιατί χαλαρώνοντας σε μικρή ηλικία τους μυς που «γράφουν» ρυτίδες, όταν το δέρμα έχει ακόμα καλή ελαστικότητα και οι ρυτίδες δεν εγκαθίστανται μόνιμα, προφυλάσσουμε το πρόσωπο από την εμφάνιση ρυτίδων πριν αυτές εγκατασταθούν! Τέλος η θεραπεία με ΒΟΤΟΧ προτιμάται στο ανώτερο πρόσωπο (μέτωπο, γύρω από τα μάτια-πόδι χήνας), ενώ το υαλουρονικό είναι θεραπεία εκλογής στο κατώτερο πρόσωπο (ρυτίδες μεταξύ μύτης-στόματος, ζυγωματικά-μήλα, στόμα, ρυτίδες στο μουστάκι, πηγούνι κτλ).

Τέλος να προσθέσουμε ότι για ένα ιδανικό αποτέλεσμα οι θεραπείες με ΒΟΤΟΧ και υαλουρονικό μπορούν να συνδυαστούν στο ίδιο πρόσωπο!

Πώς μπορώ να αποκτήσω πιο όμορφο στόμα με την χρήση υαλουρονικού;
Το υαλουρονικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσδώσει όγκο στο άνω ή και στο κάτω χείλος του στόματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο περίγραμμα του άνω χείλους για να σηκώσει το άνω χείλος προς τα πάνω ,ενώ παράλληλα να βοηθήσει στην εξαφάνιση των ενοχλητικών κάθετων ρυτίδων που εμφανίζονται στην περιοχή του άνω χείλους-φίλτρου (στο «μουστάκι». Αυτές εμφανίζονται συχνότερα στους καπνιστές, αλλά και στα πολύ εκφραστικά άτομα). Τέλος μπορεί να τοποθετηθεί και κάτω από τις γωνίες του στόματος για να διορθώσει την πτώση της γωνίας του στόματος όταν αυτή παρατηρείται. Η εφαρμογή υαλουρονικού γίνεται ανώδυνα μετά την εφαρμογή αναισθητικής κρέμας ξυλοκαίνης, ενώ στην εφαρμογή αυτή χρησιμοποιούμε εξειδικευμένα προϊόντα όπως το «Juvederm ULTRA SMILE”. Σε κάθε περίπτωση ένα όμορφο και αισθησιακό στόμα προσθέτει πολύ στην εμφάνιση του

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ: 
Αποφύγετε την λήψη ασπιρίνης για λίγες ημέρες πριν την εφαρμογή (αυξάνει τον κίνδυνο για πρήξιμο και μελανιά στην περιοχή της εφαρμογής)

Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ την ημέρα που θα γίνει η εφαρμογή

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ:
Αποφύγετε να κάνετε μασάζ στην περιοχή της εφαρμογής για τις επόμενες 4 ώρες.

Αποφύγετε την λήψη ασπιρίνης για 4 ημέρες μετά την εφαρμογή (αυξάνει τον κίνδυνο για πρήξιμο και μελανιά στην περιοχή της εφαρμογής)

Αποφύγετε την υπερβολική έκθεση σε υψηλή θερμοκρασία (καυτό μπάνιο, χαμάμ ,σάουνα, ηλιοθεραπεία) για τις επόμενες 4 ημέρες.

Αποφύγετε συμπληρωματικές θεραπείες στην περιοχή της εφαρμογής του προσώπου για τις επόμενες 7 ημέρες (πχ αποφυγή δερμοαπόξεσης, χημικών Peeling, IPL, LASER )

[gravityform id=”4″ name=”More Info” title=”false” ajax=”true”]

[tabs titles=”INFO, VIDEO, FAQ, INFORMATION”]

[tab]

[info_box_3 title=”Lip Augmentation”]
The procedure is very popular because the results are seen immediately
[/info_box_3]

[blockquote]Hyaluronic Fillers (treatment of deep wrinkles)[/blockquote]

flyer russian kwstis back2 αντίγραφο
As our skin ages, hyaluronic acid, collagen and elastin are gradually lost from the dermis.
Synthetic hyaluronic acid is a compound similar in composition to natural hyaluronic acid. It can be used to fill in creases and lines just about anywhere on the face, particularly the deep wrinkles around the mouth and nose and between the eyebrows. When added to the cheeks, It lifts and tightens the skin, thus smoothing out lines and wrinkles further thus enabling the skin to maintain extra volume and to regain elasticity.
Wrinkles and lines are reduced in appearance and may even disappear. It is ideal for impacting the perioral wrinkles, and crow’s feet. It is especially useful for the treatment of fine wrinkles and lines. It also works to smoothen glabellar lines, wrinkles on the forehead, nasal furrows, the thick nasolabial folds and wrinkles on the cheek, and for chin correction. When injected into the lip border, it lifts the lines of the lip, and gives it a fuller appearance thereby, restoring the youthful appearance.
Lip Augmentation gives you fuller lips, it can be done to the upper or both lips. The procedure is very popular because the results are seen immediately; they can be subtle or drastic, according to the wishes of the patient.
If you’ve always wished for fuller, softer lips, Juvéderm® ULTRA SMILE can add fullness, balance, and volume to the lips; enhance the contour, definition and overall shape of your lips; address the lips’ texture and smoothness and filling the lines and wrinkles caused by smoking and pursing your lips over time…and refresh and revitalize the area around the mouth for a pleasing, more youthful expression.

After some time, the extra hyaluronic acid is reabsorbed by the body and the effects of the treatment begin to disappear. Synthetic hyaluronic acid injections are recommended once every 9 to 12 months
The injection process generally takes only about 15 minutes. You’ll also need to allow time about 30 minutes prior treatment to numb (anesthetize) the treatment area with topical lidocaine cream (EMLA) so that the treatment will be totally painless.

Hyaluronic acid can also work as mesotherapy. In that case it does not fill deep wrinkles but it hydrates the skin deeply so that the skin appears and feels more elastic, younger and secondary it helps in the disappearance of fine wrinkles. That application is especially beneficial in regions as the neck and the back of the hands.
[bar_info_box_3 buttonurl=”https://www.dermatologist.gr/diagnosis_form” text=”For any dermatological condition
Make a direct diagnostic” buttontext=”Appointment!” /]


[/tab]
[tab]
[/tab]
[tab]
[faq question=”What is hyaluronic acid?” dropcap_question=”Q” dropcap_answer=”A”]
Hyaluronic acid is a natural substance found in skin and works to hydrate (trap water) and add volume to your skin. As our skin ages, hyaluronic acid, collagen and elastin are gradually lost from the dermis.

In addition to its use as an aesthetic treatment, hyaluronic acid has also been used for more than 20 years for injection into arthritic joints to aid movement as well as for eye surgeries and wound repair.
[/faq]
[faq question=”How does it Works ?” dropcap_question=”Q” dropcap_answer=”A”]
It can be used to fill in creases and lines just about anywhere on the face, particularly the deep wrinkles around the mouth and nose and between the eyebrows.

When added to the cheeks, It lifts and tightens the skin, thus smoothing out lines and wrinkles further. thus enabling the skin to maintain extra volume and to regain elasticity.
[/faq]
[faq question=”Is treatment with hyaluronic filler gel painful?” dropcap_question=”Q” dropcap_answer=”A”]
No. Only some patients feel a little discomfort during the injection.

The smooth consistency gel JUVÉDERM® allows your doctor to administer it easily and smoothly. Also the filler is injected directly into the skin using a ultra-fine needle to reduce injection discomfort. Additionally, JUVÉDERM is formulated with lidocaine for a more comfortable treatment experience. We also choose to numb (anesthetize) the treatment area with topical lidocaine cream (EMLA) to further minimize discomfort.
[/faq]
[faq question=”How long does treatment usually take?” dropcap_question=”Q” dropcap_answer=”A”]
The injection process generally takes only about 15 minutes. You’ll also need to allow time about 30 minutes prior treatment to numb (anesthetize) the treatment area with topical lidocaine cream (EMLA) to further minimize discomfort.
[/faq]
[faq question=”At what age should I start treatment with hyaluronic filler?” dropcap_question=”Q” dropcap_answer=”A”]
There is no age requirement for treatment hyaluronic filler.
[/faq]
[faq question=”Can people with different skin tones/colors be treated with JUVÉDERM®?” dropcap_question=”Q” dropcap_answer=”A”]
Yes. In fact, JUVÉDERM® injectable gel is the first FDA-approved hyaluronic acid dermal filler that has proven its safety and effectiveness in persons of color. Studies with JUVÉDERM® showed no increased risk of hyperpigmentation or hypertrophic scarring in patients of color
[/faq]
[faq question=”How long do the treatments last?” dropcap_question=”Q” dropcap_answer=”A”]
Results are instantaneous and typically last for 9 to 12—until the hyaluronic acid gel biodegrades naturally. How long the results will last for you will depend on such factors as your age, skin type, and the area of your face being treated. (The gel dissolves fastest in areas of the skin where there’s significant muscle movement.) To maintain it’s remarkable youthful effects on the skin, most people have follow-up treatments about every 9 months.
[/faq]
[faq question=”When can I return to work and resume my social life?” dropcap_question=”Q” dropcap_answer=”A”]
You can return to work and resume your social life immediately!!
[/faq]
[faq question=”How is hyaluronic filler different from Botox Cosmetic?” dropcap_question=”Q” dropcap_answer=”A”]
Hyaluronic is natural, cosmetic filler that plumps up the skin to smooth away facial wrinkles. In contrast, Botox Cosmetic is a drug that relaxes the muscles underlying wrinkles. Many patients have been very pleased after receiving treatment with both products in different areas of the face
[/faq]
[faq question=”What is lip augmentation using hyaluronic filler?” dropcap_question=”Q” dropcap_answer=”A”]
Lip Augmentation gives you fuller lips, it can be done to one or both lips. The procedure is very popular because the results are seen immediately, they can be subtle or drastic, according to the wishes of the patient.
It can be performed in a very short amount of time using a topical anesthetic cream,

If you’ve always wished for fuller, softer lips, Juvéderm® ULTRA SMILE can add fullness, balance, and volume to the lips; enhance the contour, definition and overall shape of your lips; address the lips’ texture and smoothness and filling the lines and wrinkles caused by smoking and pursing your lips over time…and refresh and revitalize the area around the mouth for a pleasing, more youthful expression.
[/faq]
[faq question=”BEFORE TREATMENT INSTRUCTIONS:” dropcap_question=”Q” dropcap_answer=”A”]
• No anti-inflammatory drugs (Ibuprofen, Mesulid, Vioxx,etc.), aspirin, high doses of Vitamin E, a few days prior to treatment. This will reduce the possible side effects of bruising and/or swelling in the treated area(s).

• Consumption of alcoholic beverages prior to treatment can increase the chances of bruising and/or swelling.

• If you have a history of oral herpes, you must pre-treat with an anti-viral three days before your scheduled visit.
[/faq]
[faq question=”AFTER TREATMENT INSTRUCTIONS:” dropcap_question=”Q” dropcap_answer=”A”]
• Cold compresses may be used immediately after treatment to reduce swelling.

• Avoid touching the treated area within 4 hours of treatment so you do not accidentally injure the treated area. After that, the area can be gently washed with soap and water.

• Until there is no redness or swelling, avoid exposure of the treated area to intense heat (sun lamp or sun bathing) or extreme cold weather.

• If you have suffered previously from facial herpex simple virus infection, there is a risk that the needle punctures could contribute to another occurrence. Ask your treatment provider about medications that may minimize a recurrence.

• Avoid taking aspirin and other non-steroidal anti-inflammatory medications, These agents may increase the risk of bruising and bleeding at the injection site.

• Avoid aesthetic lasers, microdermabrasion, or IPL over areas with hyaluronic acid filler for a minimum of one week after
[/faq]
[/tab]
[tab][gravityform id=”4″ name=”More Info” title=”false” ajax=”true”][/tab]
[/tabs]