Το BOTOX ως θεραπεία ΠΡΟΛΗΨΗΣ. Μικροδοσολογημένο και εξατομικευμένο μπότοξ.

Το BOTOX ως θεραπεία ΠΡΟΛΗΨΗΣ. Μικροδοσολογημένο και εξατομικευμένο μπότοξ.

«Το προληπτικό μπότοξ περιλαμβάνει τη χρήση της τοξίνης για την πρόληψη του σχηματισμού γραμμών και ρυτίδων, παρά για την διόρθωση όταν οι γραμμές και οι ρυτίδες έχουν ήδη δημιουργηθεί και τότε η θεραπεία είναι πολλές φορές λιγότερο επιτυχής».

«Με τους κατάλληλους μορφασμούς που χρησιμοποιούν την κινητικότητα των μυων του προσώπου μπορούμε να εντοπίσουμε πού θα αναπτυχθούν οι γραμμές, αλλά δεν είναι ακόμα εκεί με το πρόσωπο σε ηρεμία».

Το Botox δρα για να χαλαρώσει τους μύες που όταν συσπώνται προκαλούν ρυτίδες έκφρασης οι οποίες όταν είναι  επαναλαμβανόμενες οδηγούν σε μόνιμες στατικές  ρυτίδες (ρυτίδες ηρεμίας). Επομένως αν λίγο χαλαρώσουμε λίγο τους υπερβολικά εκφραστικούς μύες, έχουμε λιγότερο έντονη ρυτίδωση κατά τις εκφράσεις του προσώπου και έτσι ,καθυστερούμε σημαντικά ή και αποτρέπουμε το σχηματισμό μόνιμων στατικών ρυτίδων ». Ο στόχος δεν είναι να παγώσουν τελείως οι μύες και να μην έχουν καθόλου κινητικότητα, αλλά απλά να συσπώνται ηπιότερα. Το μπότοξ δεν προορίζεται να αφαιρέσει κάθε έκφραση, αλλά απλώς να την απαλύνει. Ένα παγωμένο πρόσωπο δεν είναι ο στόχος – τα νεανικά πρόσωπα κινούνται.

Το προληπτικό μπότοξ ταιριάζει καλύτερα σε κάποιον που έχει την προδιάθεση και είναι πολύ πιθανό να εμφανίσει βαθιές ή πολλές ρυτίδες. Κάποιος που βλέπει τη μητέρα του ή άλλο μέλος της οικογένειάς του να έχει βαθιές ή υπερβολικές γραμμές έκφρασης. Επίσης, κάποιος που διαθέτει πολύ εκφραστικό πρόσωπο (χρησιμοποιεί πολύ τους μύς τους προσώπου όταν μιλάει και επικοινωνει) έχει την τάση να αποκτήσει  περισσότερες ρυτίδες και σε μικρότερη ηλικία. Επιπλέον όσοι διαθέτουν λεπτό και ξηρό δέρμα (σε αντίθεση με το παχύτερο, πιο λιπαρό δέρμα το οποίο αντέχει περισσότερο όσον αφορά την εμφάνιση ρυτίδων).

Άρα δεν έχει να κάνει με την ηλικία, αλλά εξαρτάται από την κατάσταση του δέρματος του ατόμου. Υπάρχουν και εξαιρετικές περιπτώσεις όπου η χρήση τοξίνης ενδείκνυται ακόμα και σε ηλικίες κάτω των 25 ετών.

«Είναι πολύ πιο εύκολο να αποτρέψεις παρά να διορθώσεις».