Χηλοειδή & Ουλές Δέρματος

hand

Οι ουλές είναι τα ορατά σημάδια που μένουν μετά από ένα τραυματισμό, καθώς ενεργοποιούνται μηχανισμοί τον οργανισμό, για τη διατήρηση της δομικής και λειτουργικής ακεραιότητας του ιστού που έχει υποστεί βλάβη.

 Η ατελής επούλωση, η διάσπαση ή διαπύηση τραύματος, το ιστορικό κυστικής ακμής καθώς και το έγκαυμα είναι αιτίες μπορεί να οδηγήσουν σε ουλές που δημιουργούν άσχημο αισθητικό αποτέλεσμα.

Τι είναι τα χειλοειδή;

Οι υπερτροφικές ουλές είναι συνήθως παχιές, εμφανίζονται λίγο καιρό μετά τον τραυματισμό και συνήθως βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου.

Τα χηλοειδή είναι είναι ουλές που έχουν ξεφύγει από τα όρια της αρχικής τομής, και είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος από τις υπερτροφικές.

Τα χειλοειδή είναι συνήθως επηρμένα, κόκκινα, παρουσιάζουν κνησμό και οφείλονται σε υπερβολική αντίδραση του οργανισμού στο τραύμα. Το μέγεθος και το βάθος της πληγής το πάχος και το χρώμα του δέρματος σας και η κατεύθυνση της ουλής σε σχέση με τις ρυτίδες του δέρματος του σώματος επηρεάζουν την πορεία επούλωσής της. Αν ένας οργανισμός έχει προδιάθεση να σχηματίζει χηλοειδή, τότε κάθε βαθύς τραυματισμός και κάθε επεμβατική θεραπεία έχει μεγάλες πιθανότητες να αναπτύξει χηλοειδές.

Αντιμετώπιση χηλοειδών

Μερικές ουλές μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη χρήση στεροειδών βραδείας δράσης, που ανακουφίζουν από τα συμπτώματα όπως η φαγούρα και το τράβηγμα στην περιοχή της ουλής.

Ενέσιμες θεραπείες

Τα ενέσιμα στεροειδή χρησιμοποιούνται στην περιοχή της ουλής και μειώνουν τον σχηματισμό των ινών του κολλαγόνου . Οι ενέσεις γίνονται μια φορά το μήνα. Ο αριθμός των επαναλήψεων εξαρτάται από την ανταπόκριση του τραύματος στη θεραπεία.

Η χρήση Laser αντενδείνκνυται και δεν συνίσταται από το δερματολογικό μας ιατρείο.

Κρυοθεραπεία

Η κρυοθεραπεία, γνωστή και ως κρυοπηξία ή κρυοχειρουργική, αναφέρεται στη χρήση ψύχους για την καταστροφή και αφαίρεση του παθολογικού ιστού. Πρόκειται για μια πολύ δημοφιλή, απλή, αποτελεσματική και ασφαλή θεραπευτική μέθοδο που ο ασθενής ανέχεται από μικρή ηλικία, χωρίς τοπική αναισθησία και που του επιτρέπει να επιστρέψει χωρίς περιορισμούς στις υποχρεώσεις του.

Ιδανική θεραπεία για τα χηλοειδή αποτελεί η συνδυασμένη θεραπεία ενέσιμων στεροειδών και κρυοθεραπείας.