LASER-HAARENTFERNUNG

To laser είναι ένα μηχάνημα που παράγει φως το οποίο απορροφάται εκλεκτικά από τη μελανίνη του βολβού (ρίζας) της τρίχας

Η αποτρίχωση με laser αποτελεί την πιο αποτελεσματική μέθοδο για τη σταδιακή μόνιμη μείωση έως και εξαφάνιση της τριχοφυΐας. Την προτιμούν τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες, κυρίως χάρη στο ότι είναι ασφαλής, γρήγορη και ανώδυνη, ενώ τα αποτελέσματά της είναι πραγματικά εντυπωσιακά.

To laser είναι ένα μηχάνημα που παράγει φως το οποίο απορροφάται εκλεκτικά από τη μελανίνη του βολβού (ρίζας) της τρίχας, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνει επιλεκτική εστίαση ενέργειας στην τρίχα η οποία και καταστρέφεται χωρίς να επηρεάζεται η επιδερμίδα (η οποία προστατεύεται μέσω δυναμικής ψύξης). Είναι σημαντικό να διαχωρίζεται η τεχνολογία του laser (και εμείς πιστεύουμε ότι ο Αλεξανδρίτης είναι το αποτελεσματικότερο laser για την αποτρίχωση) από άλλες τεχνολογίες που χρησιμοποιούν φως για αποτρίχωση, όπως είναι το παλμικό φως ή IPL ή φωτόλυση.

1593_162326e2e4980623ee8d3f28578bbc321

Το laser αποτρίχωσης μπορεί να εφαρμοσθεί σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος υπάρχει ανεπιθύμητη τριχοφυΐα όπως:

  • Πρόσωπο (άνω χείλος, πηγούνι, παρειές, φαβορίτες, φρύδια κ.α.)
  • Χέρια (ολικό ή πήχεις), μασχάλες
  • Μπικίνι, πόδια (ολικό / γάμπες ή μηροί μόνο), γλουτοί
  • Οσφύς (μέση) και πλάτη (ανδρών – γυναικών)
  • Στήθος (ανδρών – γυναικών)
  • Γραμμή κοιλιάς κ.α.

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους ιστούς και τα όργανα που βρίσκονται κάτω από το δέρμα (πχ λεμφαδένες, ωοθήκες κτλ) γιατί το laser έχει συγκεκριμένο βάθος διείσδυσης (το οποίο καθορίζεται από το μήκος κύματος που διαθέτει) και για τον Αλεξανδρίτη δεν φτάνει ούτε μέχρι το υποδόριο λίπος, οπότε είναι απόλυτα ασφαλές.

Η αποτρίχωση με laser γίνεται κυρίως για αισθητικούς λόγους, ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις, όπως π.χ. οι γυναίκες που κάνουν υποτροπιάζουσες θυλακίτιδες («σπυράκια με πύον») μετά την αποτρίχωση με κερί ή το ξυράφι. Στις περιπτώσεις αυτές το laser συνιστά την πλέον ενδεδειγμένη ιατρική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο αριθμός των συνεδριών που θα χρειαστούν εξαρτάται κυρίως από τον φωτότυπο του ασθενούς (το χρώμα του δέρματος σε σχέση με το χρώμα της τρίχας), από τις προηγούμενες μεθόδους αποτρίχωσης που έχουν χρησιμοποιηθεί, από την ηλικία του ασθενούς, και κυρίως από την πιθανή συνύπαρξη κάποιου ενδοκρινικού-ορμονικού προβλήματος. Οπότε δεν μπορούμε να προβλέψουμε με απόλυτη ακρίβεια πόσες συνεδρίες θα χρειαστεί κάθε ασθενής, αλλά σε γενικές γραμμές μπορούμε να συζητάμε κατά μέσο όρο για 5 συνεδρίες (με άλλες τόσες επαναληπτικές συνεδρίες οι οποίες γίνονται σε 15-20 ημέρες και οι οποίες γίνονται δωρεάν).

[blockquote]Για τη θεραπεία με laser, προηγείται ένα δωρεάν ραντεβού για την λήψη ιστορικού (μπορεί να απαιτείται και ορμονικός έλεγχος πριν την αρχή της θεραπείας) ,αξιολόγηση της τριχοφυΐας και την ενημέρωση και επίλυση κάθε απορίας σχετικά με την αποτρίχωση με laser.[/blockquote]

 

KOMBINIERTE THERAPIEN

«Η αποτρίχωση με laser αποτελεί τον πιο ασφαλή και τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για μόνιμη απομάκρυνση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Δεν πρέπει να συγχέουμε το laser μα άλλες μεθόδους όπως είναι η φωτοαποτρίχωση, το παλμικό φως, δηλαδή το IPL, γιατί το laser είναι αποκλειστικά σχεδιασμένο για κάνει αυτή τη δουλειά και την κάνει πάρα πολύ καλά. Απαιτούνται 5 συνεδρίες και τα επαναληπτικά τους για να απομακρύνουμε την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα από την εκάστοτε περιοχή.  Προτείνουμε το laser Αλεξανδρίτη ως καλύτερο για αυτή τη θεραπεία και συγκεκριμένα το LPX του αμερικάνικου κολοσσού LightAge. Είναι η εταιρεία που έχει ανακαλύψει τον Αλεξανδρίτη και έχει τα καλύτερα αποτελέσματα στους μικρότερους χρόνους. Συγκεκριμένα, μπορούμε να κάνουμε αποτρίχωσε σε ολόκληρο το πόδι μόλις 20 λεπτά, το ίδιο και για μια αντρική πλάτη και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον ασθενή ο οποίος σέβεται το χρόνο του. Δεν υπάρχει καμία αντένδειξη, ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί, γιατί το laser δεν φτάνει κάτω από τα 2/3 του δέρματος οπότε δεν μπορεί να βλάψει τα εσωτερικά όργανα ή τους  λεμφαδένες και είναι απόλυτα ασφαλές να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία.»

Ποιοι είναι κατάλληλοι για αποτρίχωση με laser; 
Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες επιζητούν την αποτρίχωση με laser για να απομακρύνουν την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Η εφαρμογή μπορεί να γίνει στο πρόσωπο, στις μασχάλες, στο μπικίνι, στους γλουτούς, στα πόδια, στην κοιλιά, στην μέση, στην πλάτη. Το laser στοχεύει την χρωστική του δέρματος (μελανίνη) οπότε ο ιδανικός συνδυασμός για την αποτρίχωση είναι ένα άτομο με ανοικτό χρώμα δέρματος και σκούρο χρώμα τρίχας

Πώς λειτουργεί η αποτρίχωση με laser; Τι ρόλο παίζει το χρώμα της τρίχας;
Το laser στοχεύει την χρωστική του δέρματος (μελανίνη) οπότε οι θεραπείες έχουν την μέγιστη αποτελεσματικότητα σε σκουρόχρωμες και χοντρές τρίχες οι οποίες περιέχουν μεγάλη ποσότητα χρωστικής. Οι λεπτές τρίχες και το χνούδι απορροφούν δυσκολότερα την θερμότητα που παράγει το laser. Επίσης, οι ξανθές τρίχες που περιέχουν λιγότερη χρωστική, θα χρειαστούν περισσότερες θεραπευτικές συνεδρίες για να εξασφαλίσουμε ένα μόνιμο αποτέλεσμα αποτρίχωσης. Τέλος, σε μεγαλύτερες ηλικίες όπου οι τρίχες έχουν χάσει τελείως το χρώμα τους (γκρί ή λευκές) δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν με τη βοήθεια του laser.

 

Υπάρχει διαφορά μεταξύ των τεχνολογιών IPL (φωτόλυση) και LASER στην αποτρίχωση;
Πρόκειται για δυο τελείως διαφορετικές τεχνολογίες. Το IPL (φωτόλυση) παράγει ένα ευρύ φάσμα φωτός το οποίο θερμαίνει και τους περιβάλλοντες ιστούς οπότε το αποτέλεσμα όσον αφορά την αποτρίχωση είναι φτωχότερο, ενώ ο ασθενής (ειδικά αν διαθέτει σκούρο δέρμα) διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο για να υποστεί έγκαυμα από την εφαρμογή. Οι συσκευές IPL είναι φθηνότερες από τα αντίστοιχα laser, ενώ δεν απαιτείται ιατρός για να κάνει την εφαρμογή και για αυτό έχουν βρει μεγάλη διάδοση στα διάφορα ινστιτούτα αισθητικής. Συμπερασματικά τα εξειδικευμένα laser για αποτρίχωση (Αλεξανδρίτης, Διοδικά, NdYag) πετυχαίνουν καλύτερα και ταχύτερα αποτελέσματα σε σχέση με την φωτόλυση.

Πόσες συνεδρίες με laser θα χρειαστώ και ποιο είναι το χρονικό διάστημα που θα απέχουν μεταξύ τους οι συνεδρίες;
Οι περισσότεροι ασθενείς χρειάζονται το λιγότερο 5-6 συνεδρίες οι οποίες απέχουν μεταξύ τους 4 εβδομάδες περίπου. Κάθε συνεδρία συνοδεύεται από μια επαναληπτική συνεδρία η οποία γίνεται μετά από 15-20 ημέρες από την αρχική συνεδρία και την οποία συμπληρώνει και τελειοποιεί. Ο ακριβής αριθμός των συνεδριών που θα χρειαστούν εξαρτάται από την αντίθεση μεταξύ του χρώματος δέρματος του ασθενούς και του χρώματος της τρίχας του. Όσο πιο ανοικτό είναι το δέρμα και όσο πιο σκούρες οι τρίχες, τόσο λιγότερες συνεδρίες θα χρειαστούν.

Είναι επώδυνη η εφαρμογή laser αποτρίχωσης;
Όχι. Η εφαρμογή γίνεται με ταυτόχρονη πολύ ισχυρή ψύξη της περιοχής (με κρύο αέρα). Η ψύξη αυτή εγγυάται ασφάλεια για την θεραπεία και ανώδυνη θεραπεία. Μόνο ένα μικρό ποσοστό ασθενών καταφεύγουν στην χρήση αναισθητικής κρέμας (EMLA) μόνο για την περιοχή του βικινι η οποία θεωρείται και η πιο ευαίσθητη στον πόνο.

Τι πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες έχει η εφαρμογή laser αποτρίχωσης;
Die einzige beobachtete Nebenwirkung ist eine leichte Rötung und die Bildung kleiner Beulen (Hautbeulen genau dort, wo sich die Haarfollikelöffnungen auf der Haut befinden), die leicht jucken können. Diese sind vollständig reversibel und halten nur wenige Stunden nach der Behandlung an. Dies ist im Wesentlichen kein unerwünschter Effekt, sondern das Ergebnis der „Explosion“ der Haarzwiebel (Wurzel) durch die Wirkung des Lasers in der Haut (das bedeutet, dass wir eine effektive Haarentfernung erreicht haben!). Sie lassen sich leicht behandeln, indem man nach dem Auftragen eine feuchtigkeitsspendende entzündungshemmende Creme auf die Haut aufträgt.

Πώς μπορώ να πετύχω με την βοήθεια του laser την ελάττωση (αλλά όχι την εξαφάνιση) της πυκνότητας της τριχοφυίας μιας περιοχής;
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί, αν διακόψουμε την θεραπεία με laser στις 3 εφαρμογές (και ισάριθμες επαναληπτικές συνεδρίες) αντί για 5-6 συνεδρίες οι οποίες απαιτούνται για την πλήρη εξαφάνιση των τριχών.

Τι προετοιμασία πρέπει να κάνω πριν την εφαρμογή του laser για αποτρίχωση;
Ihr darf für einen Zeitraum von einem Monat vor der Anwendung des Lasers keine Enthaarungsmethode vorangegangen sein, bei der die Haare entfernt werden. Denn wenn ein Wachs oder Silkepil vor der Anwendung des Lasers verwendet wird, entwurzeln sie das Haar zusammen mit seiner Wurzel, sodass der Laser nicht in der Lage ist, auf die Haarwurzel zu zielen und ihre effektive Zerstörung zu erreichen. Aus dem gleichen Grund dürfen wir während der gesamten Dauer der Laser-Haarentfernung kein Wachs verwenden (zwischen den Anwendungen können wir bei Bedarf einen Rasierer verwenden).

Außerdem muss die zu enthaarende Stelle 2-3 Tage vor der Anwendung des Lasers rasiert (bzw. die Gesichtsbehaarung mit einer Schere geschnitten) werden. Dadurch wird sichergestellt, dass die Energie des Lasers genau dort eingesetzt wird, wo sie sein soll (dh an der Haarwurzel) und nicht am Haarschaft (der Teil des Haares, der über die Haut hinausragt). Auch wenn der Laser auf den Haarschaft "trifft", schmilzt er und erzeugt einen Brandfleck auf der Hautoberfläche, was ebenfalls unerwünscht ist.
Abschließend müssen wir den Bereich 2-3 Tage vor jeder Anwendung rasieren und für die gesamte Dauer der Laserbehandlung Haarentfernungsmethoden vermeiden, die die Haare entfernen.

 

Ποιοι είναι οι λόγοι υπερβολικής τριχοφυΐας (υπερτρίχωσης-δασυτριχισμού) που πρέπει να διερευνηθούν πριν την έναρξη θεραπείας με laser?
Übermäßiges Haarwachstum kann auf Vererbung, endokrinologische (hormonelle) Störungen wie polyzystisches Ovarialsyndrom und Insulinresistenz sowie Schilddrüsenprobleme zurückzuführen sein. Es kann aber auch an von uns begonnenen gezielten medikamentösen Behandlungen liegen, am normalen Alterungsprozess sowie an der übermäßigen Anwendung von Enthaarungsmethoden, die die Haarwurzel angreifen.

Συνήθως πριν ξεκινήσουμε την θεραπεία με laser κάνουμε μια διερεύνηση (εργαστηριακό έλεγχο με εξετάσεις αίματος, γυναικολογικό υπερηχογράφημμα) για τις παθολογικές αιτίες υπερτρίχωσης ειδικά όταν υπάρχει υπερβολική τριχοφυϊα ή όταν υπάρχει τριχοφυϊα σε περιοχές που δεν θα έπρεπε να υπάρχει (στην περιοχή της γνάθου-πηγούνι στις γυναίκες ή κάτω από τον ομφαλό στις γυναίκες κτλ)
[gravityform id=“4″ name=“Mehr Info“ title=“false“ ajax=“true“][/tab]