ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Τo άνω 1/3 του προσώπου και ιδιαίτερα η περιοχή των οφθαλμών έχει σχετιστεί με την νεανική εμφάνιση του προσώπου και την ομορφιά, αλλά το ιδιαίτερα ευαίσθητο δέρμα των ματιών τα καθιστά μία από τις πρώτες περιοχές του προσώπου που δείχνουν τα σημάδια της γήρανσης. Το πέρασμα του χρόνου, θα προκαλέσει μια χαλάρωση του δέρματος στα άνω και κάτω βλέφαρα με συνέπεια να δείχνει το βλέμμα “κουρασμένο” και το πρόσωπο “γερασμένο”.

Στο παρελθόν η χειρουργική επέμβαση, γνωστή ως βλεφαροπλαστική, ήταν η μόνη επιλογή. Η χειρουργική βλεφαροπλαστική είναι μια αποτελεσματική μέθοδος, αλλά πολλοί άνθρωποι φοβούνται τη γενική ή τοπική αναισθησία και τα ράμματα, την αίθουσα του χειρουργείου και τις πιθανές επιπλοκές της επέμβασης, όπως η αιμορραγία, εκχυμώσεις (μώλωπες), υπερτροφικές ουλές, ασύμμετρη διόρθωση, εντρόπιο ή εκτρόπιο του κάτω βλεφάρου.

Ωστόσο τώρα μια νέα ελάχιστα επεμβατική τεχνική, έκανε τη μη χειρουργική βλεφαροπλαστική πραγματικότητα.

Η μη χειρουργική βλεφαροπλαστική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναζωογόνηση και την άμεση σύσφιξη του δέρματος γύρω από την περιοχή των ματιών, βελτιώνοντας την εμφάνιση του δέρματος, συρρίκνωνοντας τις αντιαισθητικές “σακούλες” και ανύψωνοντας και “ανοίγοντας” το μάτι. Είναι κατάλληλη θεραπεία για άτομα με περίσσεια δέρματος στα βλέφαρα που θέλουν να αποφύγουν την χειρουργική βλεφαροπλαστική. Όπως με κάθε θεραπεία, θα πρέπει να προηγηθεί διεξοδική συμβουλευτική με το γιατρό για να δούμε αν αυτή είναι η σωστή λύση για εσάς.

Σε αντίθεση με άλλες θεραπείες μη χειρουργικής βλεφαροπλαστικής όπως με laser, θ θεραπεία με plasma μπορεί να πραγματοποιηθεί σε όλους τους τύπους δέρματος.

Η διαδικασία εκτελείται με μια φορητή συσκευή μικροχειρουργικής. Η συσκευή αυτή λειτουργεί ασύρματα, το ρεύμα απαιτείται μόνο για την επαναφόρτιση της ενσωματωμένης μπαταρίας. Με αυτόν τον τρόπο η συσκευή καθίσταται εξαιρετικά εύκολη στη χρήση, εργονομική και συσκευή υψηλής απόδοσης που δημιουργήθηκε από την ανάγκη να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις όπου η χρήση των λέιζερ ή ραδιοσυχνότητων ήταν δύσκολη.

Η θεραπεία βλεφαροπλαστικής πλάσματος λειτουργεί δημιουργώντας μια σειρά από μικροζώνες τραυματισμού (μικροσκοπικές κουκκίδες πάνω στο δέρμα), οι οποίες προκαλούν μια άμεση συστολή και σύσφιξη των ινών του δέρματος για να δημιουργηθεί μια ανυψωτική (lifting), αναδιαμορφωτική (remodeling) και αναζωογονητική (rejuvenation) δράση. H επίδραση της τεχνολογίας πλάσματος περιορίζεται στα επιφανειακά κύτταρα του δέρματος που ονομάζονται «κερατινοκύτταραν», χωρίς να καταστρέφονται οι υποκείμενοι ιστοί.

Η θεραπεία χρησιμοποιεί την τέταρτη κατάσταση της ύλης: το πλάσμα ( οι άλλες καταστάσεις είναι τα στερεά, υγρά και αέρια). Η αρχή περιλαμβάνει τον ιονισμό των αερίων που περιέχονται στον αέρα σχηματίζοντας “πλάσμα”. Οι μορφές του πλάσματος δημιουργούν ένα μικρό ηλεκτρικό “τόξο”, το οποίο χρησιμοποιείται στο δέρμα που περιβάλλει την περιοχή των ματιών χωρίς να γίνεται διασπορά της ανεπιθύμητης θερμότητας και καταστροφή των γύρω ιστών. Η θεραπεία διεγείρει την σύσπαση, βράχυνση και σύσφιξη του δέρματος στα άνω και κάτω βλέφαρα. Το πλάσμα είναι πολύ λιγότερο επεμβατική θεραπεία συγκριτικά με το fractional ή την διαθερμία. Η τεχνική είναι δυναμική, διότι επιτρέπει στον ασθενή να ανοιγοκλείνει τα βλέφαρα του και να κάνει εκφράσεις κατά τη διάρκεια της επέμβασης-διόρθωσης οπότε γίνεται σε πραγματικό χρόνο η εντόπιση και διόρθωση του προβλήματος (της δερματικής πτυχής)

Η θεραπεία πραγματοποιείται με τη χρήση τοπικού αναισθητικού για να ελαχιστοποιηθεί οποιαδήποτε ενόχληση και είναι ανώδυνη σχεδόν χωρίς καθόλου πόνο. Τοπική αναισθητική κρέμα εφαρμόζεται στην περιοχή για 30 λεπτά πριν από την μη-χειρουργική βλεφαροπλαστική. Μετά την θεραπεία μπορεί να αισθάνονται μια τοπική θερμότητα στην περιοχή και ένα αίσθημα μουδιάσματος ή καύσου.

Ο μέσος χρόνος θεραπείας είναι περίπου 30 λεπτά.

Υπάρχει ελάχιστος χρόνος αποθεραπείας που σχετίζεται με τη θεραπεία. Μπορεί να υπάρχει κάποιο οίδημα (πρήξιμο) και ερυθρότητα στην περιοχή, τα οποία θα διαρκέσουν για 2 ημέρες. Κρύα επιθέματα μπορούν να εφαρμοστούν για να μειωθεί το οίδημα, ή και να χορηγηθεί ένα αντι-φλεγμονώδες φάρμακο για να ανακουφίσει το οίδημα.

Τα μικρά μαύρα σημαδάκια στην περιοχή όπου έγινε η εφαρμογή (είναι εφελκίδες δηλαδή “κακαδάκια”) υποχωρούν από μόνα τους (δεν πρέπει να τρίβονται ή να αφαιρούνται με το χέρι για να μην υπάρξει επιμόλυνση) σε πέντε έως επτά ημέρες, αλλά μέχρι τότε μπορείτε να ακολουθείτε εύκολα κάλυψη με ένα concealer και να επιστρέψετε πίσω στη δουλειά, Γι’ αυτό συνιστούμε η θεραπεία να γίνει την Παρασκευή ώστε τη Δευτέρα να επιστρέψετε στη δουλειά.

Η προστασία από τον ήλιο με τη βοήθεια μιας αντηλιακής κρέμας (SPF 50 +) είναι απαραίτητη. Συνεπώς, συνιστάται για την περιοχή των ματιών αντηλιακή προστασία για ένα μήνα. Μake-up με φυσικά φίλτρα μπορεί να εφαρμοστεί. Συνιστούμε να αποφύγετε την έκθεση της περιοχής στην υπερβολική ζέστη ή κρύο μέχρι να επουλωθεί πλήρως.

Πόσα θεραπείες Plasma χρειάζονται;

Η πλάσμα-Βλεφαροπλαστική περιλαμβάνει συνήθως και τα δύο βλέφαρα στην ίδια συνεδρία.

Τα αποτελέσματα είναι εμφανή αμέσως αν και το μέγιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα παρατηρείται μετά από 3 εβδομάδες. Τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά από την πρώτη θεραπεία, ωστόσο κάποιες μπορεί να απαιτούν μια δεύτερη ή τρίτη συνεδρία ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Για τις σοβαρές περιπτώσεις προτείνουμε 3 θεραπείες σε μεσοδιάστημα 6 εβδομάδων για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα που επιτυγχάνονται είναι άμεση και μόνιμα.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ

1.PLASMA EYE-LIFT είναι δυναμική θεραπεία , με την έννοια ότι επιτρέπει στο γιατρό να ζητήσει από τον ασθενή να ανοιγοκλείνει τα μάτια και να κάνει εκφράσεις κατά τη διάρκεια θεραπείας, ώστε να βλέπει ο γιατρός ποιες πτυχές του δέρματος δεν έχουν ακόμη αντιμετωπιστεί και πώς να προχωρήσει και να ολοκληρώσει την εφαρμογή.

2. Είναι επίσης μη-επεμβατική καθώς δεν περιλαμβάνει τομές, ράμματα, δεν αφαιρεί λίπος και δεν επηρεάζει τον σφιγκτήρα μυ των βλεφάρων

3. Είναι δυνατή η διόρθωση της ασυμμετρίας στην χαλάρωση των βλεφάρων.

Σε ποιες περιπτώσεις η θεραπεία Plasma eyelift δεν βοηθά;

Η χαλάρωση του δέρματος των βλεφάρων, συνήθως συνδέεται με την πρόοδο της ηλικίας, αλλά η αλήθεια είναι, πολλές διαφορετικές υποκείμενες συνθήκες ενδέχεται να επηρεάσουν την εμφάνιση των ματιών. Πριν σκεφτούμε οποιαδήποτε επεμβατική ή ελάχιστα επεμβατική λύση ο ασθενής πρέπει να αποκαταστήσει ένα σωστό πρόγραμμα ύπνου, επαρκής ενυδάτωση, και σωστή διατροφή με έμφαση στην αποφυγή του αλατιού. Άλλες σημαντικές παθήσεις που επηρεάζουν την εμφάνιση του δέρματος στην περιοχή των οφθαλμών είναι οι αλλεργίες, και το χρόνιο οίδημα (πρήξιμο).

Στο κάτω βλέφαρο, υπάρχουν και διάφοροι άλλοι αιτιολογικοί παράγοντες που προκαλούν μια εικόνα η οποία δεν είναι επιθυμητή. Μερικά από τα πρώτα σημάδια της γήρανσης φαίνονται στην περιοχή του κάτω βλεφάρου από την μείωση του υποδόριου λίπους του κάτω βλεφάρου. Αυτό εκθέτει το οστό του οφθαλμικού κόγχου, δημιουργώντας ένα κενό το οποίο αποκαλούμε “κοιλάδα δακρύων” ,αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να τονίσει το φυσιολογικό λίπος του κάτω βλεφάρου, με αποτέλεσμα να περιγράφονται «σακούλες του κάτω βλεφάρου”. Ο όγκος που λείπει μπορεί να αποκατασταθεί με μεταμόσχευση λίπους, ή με απλούστερες διαδικασίες, όπως οι ενέσεις με υαλουρονικό εμφύτευμα.

Τα “πρησμένα βλέφαρα” είναι κατάσταση συνήθως κληρονομική και οφείλεται σε περίσσεια λίπους. Η χειρουργική επέμβαση είναι η μόνη επιλογή. Αφαίρεση λίπους (χωρίς αφαίρεση δέρματος) θα αποκαταστήσει μια ωραία πτυχή.

Συχνά, οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι το αποτέλεσμα του ιδιαίτερα λεπτού δέρματος του κάτω βλεφάρου και της έλλειψης υποδόριου λίπους. Αυτή η κενότητα μπορεί να συμβεί ακόμη πολύ νέους ασθενείς. Υαλουρονικό εμφύτευμα χρησιμοποιείται με επιτυχία για την αποκατάσταση του φυσικού όγκου. Η αυτόλογη μεσοθεραπεία με PRP (Platelet Rich Plasma) είναι μια άλλη εναλλακτική λύση. Περισσότερες θεραπείας συνεδρίες θα απαιτηθούν αλλά τα αποτελέσματα είναι πιο μόνιμα σε σχέση με το υαλουρονικό. Το έλλειμμα όγκου μπορεί να αποκατασταθεί με αυτόλογη μεταμόσχευση λίπους το οποίο προσφέρει επίσης πιο μόνιμα αποτελέσματα.

[gravityform id=”3″ name=”Ραντεβού για διάγνωση” title=”false” ajax=”false”]