Λιποανναρρόφηση Με Σύστημα BodyJet

Λιποανναρρόφηση Με Σύστημα BodyJet

[vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_wp_custommenu nav_menu=”294″ title=”ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][et_parent tab_style=”linebox” tab_animation=”bounceInUp” color_tab_txt=”#064d70″ color_tab_bg=”#f2f2f2″ color_act_txt=”#dd3333″ color_act_bg=”#eaeaea” color_content_bg=”#ffffff”][et_single icon=”no-icon” tab_title=”

Λιποανναρρόφηση με bodyJet

“]Η λιποαναρρόφηση με χρήση του γερμανικού μηχανήματος Body Jet , αποτελεί την πλέον βελτιωμένη εξέλιξη της συμβατικής τεχνικής λιποαναρρόφησης, ειδικότερα όταν η εφαρμογή γίνεται σε μικρές περιοχές με τοπική αναισθησία.

Η τεχνική αυτή ονομάζεται λιποαναρρόφηση με την βοήθεια ψεκασμού νερού (WaterJetassistedLiposunctionWAL).

Χρησιμοποιεί την έγχυση (ψεκασμό)με υψηλή πίεση νερού -και συγκεκριμένα, αραιό διάλυμα τοπικού αναισθητικού- ώστε να επιτευχθεί διαχωρισμός του λιπώδους ιστού κατά στρώματα εντελώς αναίμακτα και χωρίς τραυματισμό του λίπους, το οποίο ταυτόχρονα αναρροφάται με την ίδια κάνουλα.

Το επιπλέον πλεονέκτημα είναι ότι το σύστημα Body Jet διαθέτει  κλειστό αποστειρωμένο κύκλωμα συλλογής του λίπους που αναρροφάται! Αυτό το ίδιο, μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί σε εφαρμογές λιπομεταφοράς όπως:

  • για την αποκατάσταση του όγκου στο πρόσωπο (γέμισμα ρυτίδων και ζυγωματικών)
  • για αύξηση του όγκου του στήθους και των γλουτών.

Η λιπαναρρόφηση με την μέθοδο WAL υπερέχει ποιοτικά της λιποαναρρόφησης  η οποία γίνεται με τη συνηθισμένη χειροκίνητη μέθοδο , καθώς η δεύτερη είναι πολύ τραυματική για τον ασθενή. Είναι επίσης εξαιρετικά βελτιωμένη σε σχέση  με την λιποαναρρόφηση η οποία γίνεται  είτε με κάνουλες μικροδονήσεων, είτε με υπερήχους.

Λιποανναρρόφηση BodyJet

Ποια όμως είναι τα πλεονεκτήματα της τεχνικής WAL με χρήση του bodyjet , σε σχέση με όλες τις μέχρι σήμερα υφιστάμενες μεθόδους αφαίρεσης λίπους;

 

  • Ελάχιστος τραυματισμός του υποδόριου ιστού.
  • Ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου, του οιδήματος και των εκχυμώσεων (μελανιές).
  • Επιτυγχάνεται μεγάλη μείωση στη ποσότητα του τοπικού αναισθητικού που χρησιμοποιείται.
  • Το μετεγχειρητικό αποτέλεσμα είναι ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΣ, χωρίς επιφανειακές ανωμαλίες του δέρματος.
  • Σημαντική μείωση της χρονικής διάρκειας του χειρουργείου.
  • Ελάχιστος μετεγχειρητικός πόνος –οι περισσότεροι ασθενείς επιστρέφουν στις καθημερινές τους ασχολίες κατά τη δεύτερη με τρίτη ημέρα μετά το χειρουργείο!

Αξίζει να σημειωθεί πως, η λιποαναρρόφηση με τη χρήση του μηχανήματος BodyJet δίνει στους ασθενείς καλύτερα αποτελέσματα καθώς, στις περιοχές του σώματος οι οποίες πρόκειται να υποβληθούν σε αφαίρεση λιποκυττάρων, δεν χρειάζεται να γίνει έγχυση μεγάλων ποσοτήτων τοπικού αναισθητικού προκειμένου να επιτευχθεί η απαραίτητη αναλγησία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ο δερματολόγος να έχει τη δυνατότητα να απομακρύνει με μεγάλη ακρίβεια το συσσωρευμένο λίπος, χωρίς να αφήνει καθόλου ατέλειες.

Πονάει η λιποαναρρόφηση με BodyJet;

Η τεχνική είναι σχεδόν ανώδυνη. Βεβαίως, διεγχειρητικά ο αναισθησιολόγος μπορεί να χορηγήσει μια ελαφριά μέθη, στις περιπτώσεις που το κρίνει απαραίτητο.

 

Σε ποιες περιοχές μπορώ να κάνω λιποαναρρόφηση με το BodyJet;

Οι περιοχές του σώματος, από τις οποίες μπορεί να αφαιρεθεί γρήγορα, εύκολα και οριστικά η ανεπιθύμητη συσσώρευση λίπους είναι:

  • η πρόσθια τραχηλική χώρα (λαιμός)
  • το υποσάγωνο (doublechin)
  • οι βραχίονες (μπράτσα)
  • η πρόσθια κοιλιακή χώρα
  • η πλάγια κοιλιακή χώρα (lovehandles)
  • η πλάτη
  • οι μηροί
  • τα γόνατα και οι κνήμες

Ο δερματολόγος  σε συνεργασία με τον ασθενή συναποφασίζουν σε ποιες από τις παραπάνω περιοχές του σώματος θα αντιμετωπιστεί ταυτόχρονα (δηλ. στον ίδιο χειρουργικό χρόνο) η ανεπιθύμητη τοπική συσσώρευση  λιπώδους ιστού.

Κατόπιν, απαιτείται η προεγχειρητική φωτογραφική τεκμηρίωση της εικόνας του σώματος του ασθενούς, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα σύγκρισης του μετεγχειρητικού αποτελέσματος και η αναμφισβήτητη τεκμηρίωση της αποτελεσματικότητας της εφαρμογής.

 

Θα πρέπει να υποστώ νάρκωση με γενική αναισθησία;

Στις περισσότερες περιπτώσεις όπου αναρροφώνται μικρές ποσότητες λίπους, δεν απαιτείται γενική αναισθησία. Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, ο ασθενής διατηρεί τις αισθήσεις του και τη δυνατότητα επικοινωνίας του με το περιβάλλον, χωρίς όμως να αισθάνεται οποιοδήποτε πόνο.

Σε λιποαναρροφήσεις που ο όγκος του αναρροφούμενου λίπους είναι περισσότερο από τρία λίτρα, για λόγους πρόληψης, ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο για 24 ώρες, παρά το γεγονός ότι δεν έχει αναφερθεί περιστατικό σε παγκόσμια κλίμακα, με τη συγκεκριμένη τεχνική λιποαναρρόφησης.

Μετά την εφαρμογή, απαιτείται η χρήση λεπτού πιεστικού κορσέ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τεσσάρων εβδομάδων. Το μεγαλύτερο ποσοστό του μετεγχειρητικού οιδήματος υποχωρεί περίπου δέκα ημέρες μετά την επέμβαση και το τελικό αποτέλεσμα είναι ορατό σαράντα πέντε ημέρες μετά την ημέρα της επέμβασης. Ο μετεγχειρητικός πόνος και οι εκχυμώσεις είναι σχεδόν αμελητέες και δεν χρήζουν ιδιαίτερης φαρμακευτικής αντιμετώπισης.

 

Οι πιο συχνές ερωτήσεις  σχετικά με την λιπαναρρόφηση  με χρήση του BodyJet :

Πόσο επώδυνη είναι η επέμβαση της λιποαναρρόφησης;

Η επέμβαση της λιποαναρρόφησης επειδή πραγματοποιείται με την τεχνική της υψηλής εξοίδησης και χρησιμοποιείται ο πλέον εξελιγμένος τεχνολογικός εξοπλισμός, δηλ. πολύ λεπτές κάνουλες, εξελιγμένο μηχάνημα λιποαναρρόφησης BodyJet  και πολλά άλλα, προκαλεί ελάχιστο ιστικό τραυματισμό στο υποδόριο ιστό, γεγονός που συνεπάγεται ανώδυνο χειρουργείο και ελάχιστος μετεγχειρητικός πόνος

 

-Η λιποαναρρόφηση αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος;

Όχι, η λιποαναρρόφηση αποτελεί μέθοδο διόρθωσης του σχήματος του σώματος, ιδιαίτερα για περιοχές που το τοπικό πάχος είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί, όπως οι πλάγιες περιοχές της κοιλιακής χώρας (ψωμάκια), η έξω επιφάνεια των μηρών, η έσω επιφάνεια των μηρών, τα γόνατα, κλπ.

 

Μετά από πόσο χρονικό διάστημα είναι εμφανές το τελικό αποτέλεσμα, μετά την επέμβαση της λιποαναρρόφησης;

Το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι εμφανές ακόμα και την πρώτη μετεγχειρητική ημέρα.

Όμως, το τελικό αποτέλεσμα γίνεται αντιληπτό σε έξι με οκτώ εβδομάδες μετά την επέμβαση, καθώς τα οιδήματα υποχωρούν σταδιακά.

 

Η λιποαναρρόφηση αποτελεί μόνιμη λύση για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους;

Το σώμα του ανθρώπου δεν έχει τη δυνατότητα να παράγει νέα λιποκύτταρα μετά την εφηβεία. Κατά την ενήλικη ζωή , η υπερβολική κατανάλωση θερμίδων οδηγεί σε υπερτροφία (διόγκωση) των υπαρχόντων λιποκυττάρων.

Συνεπώς, μετά την αφαίρεσή τους από κάποια περιοχή του σώματος, αυτά δεν αντικαθίστανται από τον οργανισμό με καινούργια. Αυτό σημαίνει ότι το αποτέλεσμα μετά από λιποαναρρόφηση, στη συγκεκριμένη περιοχή, είναι μόνιμο.

 

-Μπορεί η λιποαναρρόφηση να συνδυαστεί με άλλες επεμβάσεις στον ίδιο χειρουργικό χρόνο;

Η επέμβαση της λιποαναρρόφησης δεν πρέπει να συνδυάζεται με επεμβάσεις που μπορούν να προκαλέσουν επιπλέον σημαντικό στρες στον οργανισμό, όπως κοιλιοπλαστική, σμίκρυνση στήθους, κλπ.

Ο λόγος είναι ότι οι πιθανότητες επιπλοκών -και ιδιαίτερα αυτή της πνευμονικής εμβολής- αυξάνονται σημαντικά.

 

-Ποια η διαφορά μεταξύ λιποαναρρόφησης και λιπογλυπτικής;

Πρόκειται, για το ίδιο ακριβώς χειρουργείο, με μόνη διαφορά ότι ο όρος «λιπογλυπτική» χρησιμοποιείται στις περιπτώσεις που η λιποαναρρόφηση συνδυάζεται με εμφύτευση (μεταμόσχευση) λίπους.

 

-Ποια είναι η πλέον κατάλληλη ηλικία για να υποβληθεί ένας ασθενής στην επέμβαση της λιποαναρρόφησης;

Ένας ασθενής μπορεί να υποβληθεί σε λιποαναρρόφηση από την εφηβεία έως και την ηλικία των 65 ετών. Περιορισμοί μπορεί να τεθούν μονάχα από συγκεκριμένα προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίζει ο ασθενής, καθώς και από την ποιότητα του δέρματος στο σώμα του ασθενούς.

Γενικά, τα αποτελέσματα είναι καλύτερα σε νεαρές ηλικίες, όπου η ελαστικότητα του δέρματος δεν έχει υποστεί τη φθορά του χρόνου.

 

-Πότε το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό;

Το αισθητικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό, όταν είναι τόσο φυσικό που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή η παρέμβαση του δερματολόγου.[/et_single][/et_parent][/vc_column][/vc_row]