Η μεγάλη στιγμή έφτασε-Wedding countdown tips

Η μεγάλη στιγμή έφτασε-Wedding countdown tips

Η μεγάλη στιγμή έφτασε-Wedding countdown tips

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”5913″ img_size=”full”][vc_column_text]Η πιο μεγάλη στιγμή έφτασε!Μόλις οι νυφούλες επιμεληθούν και τις τελευταίες λεπτομέρεις σχετικά με την διοργάνωση του γάμου και της δεξίωσης,αρχίζει ο “πανικός” σχετικά με την εμφάνισή τους.Όλα τα βλέμματα αυτή την τόσο χαρούμενη μέρα θα είναι στραμμένα επάνω τους. Όσο λαμπερά και να είναι το νυφικό ή τα κοσμήματά τους,το πιο σημαντικό είναι να λάμπουν οι ίδιες!

Σίγουρα η περίοδος της προετοιμασίας ενός γάμου όσο χαρούμενη και αν είναι δεν είναι και η πιο εύκολη για μια γυναίκα.Το αυξημένο άγχος και η κούραση για την μέλουσα νύφη μπορεί να κάνει το δέρμα να μοιάζει θαμπό και ξηρό με δυσχρωμίες (λεκέδες),οπότε η συμβολή του δερματολόγου είναι απαραίτητη,ώστε να πετύχουμε μια ξεκούραστη και αναζωογονημένη εικόνα.[/vc_column_text][vc_column_text]

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΜΙΑ ΝΥΦΗ;

Λιπαρότητα και τάση ακμής ή μια μεικτή επιδερμίδα (με αυξημένη λιπαρότητα στο κέντρο) είναι αυτό που συναντάμε συχνότερα στο πρόσωπο της μέσης Ελληνίδας. Η επιδερμίδα αυτή εμφανίζει πλεονεκτήματα από πλευράς αντιγήρανσης (αντέχει περισσότερο στο χρόνο όσον αφορά τις ρυτίδες) αλλά ταλαιπωρεί σε μικρές ηλικίες με αυξημένη λιπαρότητα, βλάβες ακμής, διευρυμένους πόρους και ουλές ακμής (λακουβάκια) όταν δεν έχει γίνει εγκαίρως σωστή θεραπεία.Άλλα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στο πρόσωπο  είναι οι δυσχρωμίες (πανάδες και μέλασμα) και οι «μαύροι κύκλοι» και «σακούλες» στα μάτια,ενώ πολλές νυφούλες επιθυμούν να αποκτήσουν πιο έντονα χείλη καθώς η φωτογράφιση αποτελεί κύριο κομμάτι ενός γάμου.

Όσον αφορά το σώμα τις νύφες τις προβληματίζει κυρίως το τοπική εναπόθεση λίπους («ψωμάκια») και η «κυτταρίτιδα» (όψη «φλοιού πορτοκαλιού») στην περιοχή των μηρών καθώς και οι «ραγάδες» σε μηρούς και κοιλιά.Μια όμορφη σιλουέτα αποτελεί καθημερινά κύριο μέλημα για κάθε γυναίκα,πόσο μάλλον εκείνη την ιδιαίτερη στιγμή.Η ρύθμιση του σωματικού βάρους-αδυνάτισμα απασχολεί πολλές μέλλουσες νύφες.Το άγχος και το επιβαρυμένο πρόγραμμα που συνοδεύει την οργάνωση του γάμου σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος σύμμαχος για δίαιτα.

Επίσης ιδιαίτερα συχνά ζητείται η αφαίρεση tattoo τα οποία βρίσκονται σε εμφανή σημεία.

[/vc_column_text][vc_column_text]

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΦΗΣ ΠΟΥ ΑΝΤΑΝΑΚΛΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ

Η περίοδος της προετοιμασίας του γάμου είναι ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική περίοδος για την νύφη. Είναι σημαντικό να κοιμάται καλά τουλάχιστον 7-8 ώρες ημερησίως, να ενυδατώνεται σωστά πίνοντας τουλάχιστον 1,5 -2 λίτρα νερό την ημέρα , να αποφεύγει το κάπνισμα και την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, να αθλείται 2-3 φορές την εβδομάδα και να έχει μια σωστή ισορροπημένη διατροφή. Η καθημερινή φροντίδα του δέρματος και τα προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιεί εξατομικεύονται ανάλογα με τον τύπο και τα προβλήματα του δέρματος, αλλά πάντα επιμένουμε στην αντιηλιακή προστασία (χειμώνα – καλοκαίρι) με υψηλό δείκτη προστασίας.[/vc_column_text][vc_column_text]

ΤΙ ΛΥΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΗΥΦΗ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ «ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ»

Ίσως το σπουδαιότερο πρόβλημα που λύνει η ενέσιμη μεσoθεραπεία είναι η «κυτταρίτιδα».

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία είναι μια εξαιρετική τεχνική και εξαιρετικά αποτελεσματική που μας προσφέρει ό,τι δεν μπορεί να μας προσφέρει καμία κρέμα για αντιμετώπιση κυτταρίτιδας.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι απαιτείται υποστήριξη της ενέσιμης μεσοθεραπείας με  τo λεμφικό μασάζ (αντιμετώπιση φλεβικής και λεμφικής στάσης) το οποίο μπορεί να γίνει χειρονακτικά ή ιδανικά με την συσκευή κρουστικών ακουστικών κυμάτων τα οποία επιπλέον διασπούν και τα ινώδη διαφράγματα ανάμεσα στα λιποκύτταρα, την άσκηση,  τη διατρoφή (αποφυγή κατανάλωσης αλατιού και ζάχαρης, ρύθμιση βάρους), τη διακoπή τoυ καπνίσματoς και τoν εντoπισμό ορμονικών προβλημάτων (εφόσον υπάρχουν). Επίσης στο ιστορικό λαμβάνεται υπόψιν και η λήψη φαρμάκων όπως αντισυλληπτικά ή κορτικοστεροειδή τα οποία προκαλούν σημαντική κατακράτηση.

Το πρωτόκολλο που προτείνουμε είναι μια ενέσιμη μεσοθεραπεία σύσφιξης-κυτταρίτιδας ανά εβδομάδα που ακολουθείται από ταυτόχρονη εφαρμογή κρουστικών-ακουστικών κυμάτων. Το πρωτόκολλο ολοκληρώνεται σε 8 εβδομάδες ,ενώ την 4η και 8η εβδομάδα αντικαθιστούμε την μεσοθεραπεία σύσφιξης-κυτταρίτιδας με την μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης σε περιοχές όπου κρίνεται απαραίτητο.[/vc_column_text][vc_column_text]

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ – ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Κάθε νύφη είναι μια μοναδική περίπτωση και σχεδιάζουμε το θεραπευτικό πλάνο με βάση τις δικές της ανάγκες. Θα κάνουμε όμως μια προσπάθεια να δώσουμε κάποιες γενικές κατευθυντήριες γραμμές.  Το κατάλληλο timing για κάθε θεραπεία είναι πάρα πολύ σημαντικό. Στόχος είναι να επιτύχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα στην επιθυμητή χρονική στιγμή , χωρίς να υπάρχει ερεθισμός λόγω αποθεραπείας την συγκεκριμένη ημέρα. Επίσης υπάρχουν θεραπείες που αποδίδουν το μέγιστο μετά από την 2η ή 3η συνεδρία οπότε θα πρέπει να προγραμματίσουμε πόσο πριν πρέπει να ξεκινήσουμε την θεραπεία. Επειδή συχνά μας συμβουλεύονται την τελευταία στιγμή , περιορίζοντας τις θεραπευτικές επιλογές μας, θεωρήσαμε χρήσιμο να αναφέρουμε το ιδανικό χρονοδιάγραμμα για να γίνει σωστά η κάθε θεραπεία.[/vc_column_text][vc_column_text]

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ

Χημικά peelings που προσφέρουν λάμψη και εξάλειψη δυσχρωμιών που γίνονται  με την μέθοδο frax-peel (συνδυασμός microneedling και peeling στην ίδια συνεδρία). Προτείνουμε πρωτόκολλο τριών θεραπείων οι οποίες  γίνονται με μεσοδιαστήματα δυο μηνών στα οποία γίνεται σωστή προετοιμασία (αυτή περιλαμβάνει στο σπίτι χρήση βραδινής κρέμας με οξέα φρούτων και ορο βιταμίνης C) . Μιλάμε πάντα για νέας τεχνολογίας peelings (κιτρικό, συνδυασμό κιτρικού-μανδελικού) που έχουν πολύ μικρό σχεδόν μηδενικό χρόνο αποθεραπείας. Τα peelings μπορεί να ακολουθήσει   φωτοθεραπεία η οποία καταπραΰνει τις οποίες αντιδράσεις του δέρματος (ερυθρότητα, ξεφλούδισμα) και από την άλλη ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης  από τους ινοβλάστες στο δέρμα.

Η μεγάλη στιγμή έφτασε-Wedding countdown tipsΕναλλακτικά όταν υπάρχουν προβλήματα όπως ουλές ακμής, διευρυμένοι πόροι, προτείνουμε δερμοανάπλαση με  fractional laser CO2, όπου ουσιαστικά μέσω θερμικής ενέργειας προκαλούμε καταστροφή της επιφανειακής στοιβάδας του δέρματος και ενεργοποίηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης. Μετά την εφαρμογή του laser ακολουθεί η εφαρμογή αυτόλογης μεσοθεραπείας PRP, η οποία με τους αυξητικούς παράγοντες που περιέχει επιταχύνει και βελτιώνει ποιοτικά την ανάπλαση του δέρματος  Έτσι μετά από 10 περίπου ημέρες βλέπουμε ένα δέρμα πιο φωτεινό, λαμπερό, σφριγηλό και με μεγάλη βελτίωση στα δερματολογικά προβλήματα που διαθέτει. Και στην περίπτωση του fractional laser CO2&PRP προτείνουμε πρωτόκολλο τριών θεραπειών οι οποίες  γίνονται με μεσοδιαστήματα δυο μηνών. Σε περίπτωση που έχουμε έντονο πρόβλημα με ουλές ακμής ακολουθούμε πιο εντατικό σχέδιο θεραπείας με θεραπείες που γίνονται ανα μήνα.  Η θεραπεία αυτή δεν εφαρμόζεται κατά τους μήνες με έντονη ηλιοφάνεια. Αν ο γάμος πρόκειται να γίνει το καλοκαίρι προτείνουμε να έχουμε ολοκληρώσει τις θεραπείες μέχρι τον Μάιο.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP. Λέγοντας αυτόλογο εννοούμε υλικό από τον ίδιο τον οργανισμό. Στην πράξη, με μία απλή αιμοληψία (όπως αυτή που κάνουμε για μία εξέταση αίματος), παίρνουμε μία μικρή ποσότητα αίματος. Το αίμα αυτό φυγοκεντρείται και διαχωρίζεται. Αξιοποιούμε το μέρος του πλάσματος το οποίο είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια (Το PRP είναι πλάσμα που περιέχει πάνω από 300-350,000 αιμοπετάλια/uL). Το τελικό προϊόν του PRP είναι πλάσμα του ίδιου του ασθενούς εμπλουτισμένο με δικούς τους αυξητικούς παράγοντες το οποίο και χρησιμοποιούμε ως υλικό μεσοθεραπείας. Στόχος είναι η διέγερση των ινοβλαστών του δέρματος για να δημιουργήσουν νέο κολλαγόνο και ελαστίνη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της υφής του δέρματος, την σύσφιξη καθώς και την βελτίωση της εμφάνισης των λεπτών ρυτίδων. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα καλό στην θεραπεία των «μαύρων κύκλων» των ματιών οι οποίοι βελτιώνονται πολύ, καθώς το δέρμα των κάτω βλεφάρων γίνεται πιο παχύ και στην εικόνα των «ρυτίδων καπνιστού». Αυτές είναι δυο περιοχές που αποφεύγουμε την χρήση υαλουρονικού filler γιατί δεν επιθυμούμε να κερδίσουμε όγκο στην περιοχή.  Η θεραπεία PRP διεγείρει τα κύτταρα του δέρματος να παράγουν ενδογενές υαλουρονικό οξύ, προκαλώντας βαθιά ενυδάτωση του δέρματος. Αυτή προσδίδει λάμψη στο δέρμα. προτείνουμε πρωτόκολλο τριών θεραπειών οι οποίες  γίνονται με μεσοδιαστήματα δυο μηνών.

Για την θεραπεία των «ραγάδων» (οι οποίες μπορεί να έχουν προέλθει από μεταβολές βάρους ή απότομη ανάπτυξη-αύξηση ύψους ή προηγηθείσα εγκυμοσύνη προτείνουμε συνδυαστική εφαρμογή fractional laser CO2 με αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP. Οι θεραπευτικές συνεδρίες γίνονται ανά μήνα ενώ απαιτούνται τουλάχιστον 6 συνεδρίες ανάλογα με την έκταση και παλαιότητα του προβλήματος.

Για την αντιμετώπιση της τοπικής εναπόθεσης λίπους («ψωμάκια») στο δερματολογικό κέντρο μας προτείνουμε το συνδυαστικό πρωτόκολλο κατά το οποίο ακολουθούμε μια εφαρμογή κρυολιπολύσης ανά μήνα σε συνδυασμό με  δυο εφαρμογές κρουστικών ακουστικών κυμάτων ανά εβδομάδα (acoustic shock wave) και ταυτόχρονα ένεσιμη μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης ανα 20 μερες (διαρκεια κάθε θεραπευτικού κύκλου 4 εβδομάδες). Το σχήμα αυτό επαναλαμβάνεται για 4-5 θεραπευτικούς κύκλους, οπότε στο χρονικό διάστημα του 6μήνου έχουμε ολοκληρώσει την θεραπεία.

Η αφαίρεση tattoo γίνεται με τη χρήση Q – Switched Νd YAG laser ειδικά κατασκευασμένου για την αντιμετώπιση της χρωστικής (χρώμα) που περιέχει ένα τατουάζ. Είναι δυνατή η αντιμετώπιση σχεδόν όλων των χρωμάτων τατουάζ, χωρίς να προκληθούν εγκαύματα ή αντιαισθητικές ουλές στο δέρμα του ασθενούς. Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται εξαρτάται από το είδος της χρωστικής που έχει χρησιμοποιηθεί και το βάθος στο οποίο έχει τοποθετηθεί καθώς και από την χρονιότητα της εφαρμογής. Καλό είναι να γίνει η έναρξη της αφαίρεσης τουλάχιστον 6 μήνες πριν τον γάμο. Τα μεσοδιαστήματα που προτείνουμε μεταξύ των εφαρμογών είναι ενός μηνός, αλλά αυτό εξατομικεύεται ανα ασθενή.

Για την  ρύθμιση του σωματικού βάρους-αδυνάτισμα προτείνουμε τον συνδυασμό ισορροπημένης εξατομικευμένης διατροφής από διαιτολόγο σε συνδυασμό Η μεγάλη στιγμή έφτασε-Wedding countdown tipsμε θεραπευτικές συνεδρίες βελονισμού (ώτο και σωματοβελονισμού) οι οποίες προσφέρουν υποστήριξη της προσπάθειας του ασθενούς  με μείωση της όρεξης και του αισθήματος της πείνας και αύξηση του αισθήματος ευεξίας. Η παρακολούθηση από διαιτολόγο γίνεται ανά εβδομάδα, ενώ το πρόγραμμα βελονισμού περιλαμβάνει δυο συνεδρίες ανά εβδομάδα για 8 εβδομάδες. Ο λόγος που προτείνουμε έναρξη του προγράμματος αδυνατίσματος 6 μήνες πριν είναι για να προλάβουμε να ακολουθήσουμε και την φάση σταθεροποίησης και συντήρησης του αποτελέσματος.[/vc_column_text][vc_column_text]

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ 3 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ

Η ακμή συναντάται και σε ενήλικες γυναίκες ηλικίας 30-40 ετών. Η θεραπεία στις ηλικίες αυτές είναι δυσκολότερη γιατί υπάρχει ο περιορισμός μια πιθανής εγκυμοσύνης. Προτείνουμε συνδυαστική θεραπεία με ειδικά peeling σαλικυλικού σε συνδυασμό με φωτοβιονική θεραπεία με λάμπα και θεραπευτικών προϊόντων στο σπίτι (κρέμες με οξέα φρούτων). Και οι θεραπείες αυτές πρέπει να γίνονται τουλάχιστον 6 μήνες πριν τον γάμο. Τα peeling γίνονται ανά 1-1,5 μήνα ( συνήθως αρκούν 3 συνεδρίες), ενώ για την θεραπεία με λάμπα προτείνουμε 2 συνεδρίες ανά εβδομάδα για 8 εβδομάδες.

Το πρωτόκολλο μεσοθεραπειών «κυτταρίτιδας»  είναι μια ενέσιμη μεσοθεραπεία σύσφιξης-κυτταρίτιδας ανά εβδομάδα που ακολουθείται από ταυτόχρονη εφαρμογή κρουστικών-ακουστικών κυμάτων. Το πρωτόκολλο ολοκληρώνεται σε 8 εβδομάδες ,ενώ την 4η και 8η εβδομάδα αντικαθιστούμε την μεσοθεραπεία σύσφιξης-κυτταρίτιδας με την μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης σε περιοχές όπου κρίνεται απαραίτητο.[/vc_column_text][vc_column_text]

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ 1 ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ

Botox για εξάλειψη των ρυτίδων σε μέτωπο, μεσόφρυο και γύρω από το μάτι στο «πόδι της χήνας»: Μέγιστο αισθητό αποτέλεσμα έχουμε σε 15 ημέρες, αλλά καλυτέρα υπολογίστε 1 μήνα πριν ώστε να υπάρχει χρονικό περιθώριο για μικροδιορθώσεις στην εφαρμογή («επαναληπτικό») οι οποίες γίνονται μετά από 15 ημέρες.

Botox για αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας σε μασχάλες-παλάμες-πέλματα: Καμία νύφη ή γαμπρός δε θέλει να χαιρετήσει τους προσκεκλημένους τους με  ιδρωμένα χέρια. Για κάποιον που έχει την προδιάθεση το στρες της όλης διαδικασίας αυξάνει επιπλέον την έκκριση ιδρώτα. Με την εφαρμογή botox μπορούμε να επαναφέρουμε την έκκριση ιδρώτα σε τελείως φυσιολογικά επίπεδα και να απαλλάξουμε τους υποψηφίους από αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα.

Υαλουρονικό οξύ για διορθώσεις σε ρινοπαρειακές, λεπτές ρυτίδες αλλά και για πιο έντονα χείλη: 
Αισθητό αποτέλεσμα έχουμε αμέσως αλλά καλύτερα υπολογίστε 15 ημέρες πριν.[/vc_column_text][vc_column_text]

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΝΥΦΕΣ

Το πιο σημαντικό λάθος που γίνεται είναι ότι συνήθως φτάνουμε τον τελευταίο μήνα να επιζητούμε ένα άμεσο αποτέλεσμα,ένα τέλειο υγιές δέρμα, περιμένοντας πολύ γρήγορα αποτελέσματα, ανυπόμονα. Έτσι μερικές φορές οδηγούμαστε σε δραστικές λάθος επιλογές που έχουν και αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμούμε.

Καλέστε μας να κλείσουμε μια συμβουλευτική συνεδρία για να οργανώσουμε το εξατομικευμένο πρόγραμμα φροντίδας σας που ξεκινάει αρκετά  πριν τον γάμο  ώστε να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Η φροντίδα της νύφης δεν σταματάει στην ανάδειξη του  πρόσωπου! Ειδική φροντίδα σώματος, μαλλιών, μακιγιάζ και άκρων ολοκληρώνει  τις υπηρεσίες που σας παρέχουμε.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΑΣ: ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΙΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Οι τελευταίες εξελίξεις στην αισθητική δερματολογία αφορούν την στόχευση στην βελτίωση της ποιότητας του δέρματος, της υφής και την ομοιομορφία στον τόνο του δέρματος και όχι μόνο την επιδίωξη της διόρθωσης των ρυτίδων. Αυτό σημαίνει ότι βλέπουμε το πρόσωπο ολιστικά και δεν είμαστε απλά κυνηγοί ρυτίδων Για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω οι μελέτες και οι έρευνες καθώς και όλα τα νέα προϊόντα στοχεύουν σε κυτταρικό επίπεδο στην ενεργοποίηση  των κυττάρων μας με αυξητικούς παράγοντες ώστε να λειτουργούν σωστά και να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε το δέρμα να διατηρείται νεανικό, λαμπερό φωτεινό και βαθιά ενυδατωμένο. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η αυτόλογη μεσοθεραπεία, όπου από το ίδιο το αίμα του ασθενούς απομονώνονται αυξητικοί παράγοντες των αιμοπεταλίων  οι οποίοι ενεργοποιούν τους ινοβλαστες για παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και ενδογενούς υαλουρονικού οξέως.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]