Υαλουρονικό Οξύ

[vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_wp_custommenu nav_menu=”294″ title=”ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][et_parent tab_style=”linebox” tab_animation=”bounceInUp” color_tab_txt=”#064d70″ color_act_txt=”#dd3333″ color_act_bg=”#e0e0e0″ color_content_bg=”#ffffff”][et_single icon=”no-icon” tab_title=”

Υαλουρονικό Οξύ

“]Το υαλουρονικό, είναι ένα φυσικό συστατικό του δέρματος. Έχει την ιδιότητα να δεσμεύει (σαν ένα βιολογικό «σφουγγαράκι») μόρια νερού με αποτέλεσμα να ενυδατώνει και να προσφέρει όγκο στο δέρμα.

Με την πάροδο των ετών, το δέρμα χάνει μόρια υαλουρονικού (καθώς επίσης,  κολλαγόνου και ελαστίνης). Παράλληλα, το υαλουρονικό που απομένει, γίνεται ποιοτικά ασθενέστερο, δηλαδή συγκρατεί λιγότερο νερό.

Αποτέλεσμα της απώλειας υαλουρονικού είναι να σχηματίζονται βαθιές ρυτίδες ειδικά στις ρινοπαρειακές αύλακες (δηλ. τα σημεία μεταξύ μύτης και στόματος), να εμφανίζονται οι λεγόμενες «ρυτίδες καπνιστού» πάνω από το άνω χείλος και  «ρυτίδες πικρίας» κάτω από τα χείλη. Στα ιδιαίτερα εκφραστικά άτομα σχηματίζονται βαθιές ρυτίδες και στο μεσόφρυο (δηλαδή στο σημείο μεταξύ των φρυδιών) και δίπλα στο μάτι (το γνωστό ως… «πόδι της χήνας»).

Σήμερα, το υαλουρονικό παράγεται συνθετικά και είναι ασφαλές για χρήση ως εμφύτευμα (ενέσιμο υλικό) στην αισθητική δερματολογία, για το «γέμισμα» αυτών των ρυτίδων.

Άλλες χρήσεις του υαλουρονικού ως εμφύτευμα είναι για να προσδώσουμε  όγκο στα χείλη και να δημιουργήσουμε ένα  βελτιωμένο αισθητικά και πιο όμορφο στόμα.

Το αποτέλεσμα του υαλουρονικού ως filler, είναι άμεσα αντιληπτό και ο ασθενής φεύγει με ένα νέο ανανεωμένο πρόσωπο.

 

-Πως γίνεται η θεραπεία με υαλουρονικό για τη διόρθωση ρινοπαρειακών ρυτίδων;

To υαλουρονικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να «γεμίσει» ρυτίδες και βαθιές γραμμές οπουδήποτε στο πρόσωπο και ιδιαίτερα τις βαθιές γραμμές μεταξύ μύτης και στόματος (ρινοπαρειακές) ή ανάμεσα στα φρύδια (μεσόφρυο).

Άρα μπορούμε να γεμίσουμε τις ρινοπαρειακές ρυτίδες (η γραμμή που κατεβαίνει μεταξύ μύτης και γωνίας του στόματος) προσθέτοντας υαλουρονικό. Αυτό, πρέπει να είναι αρκετά ενισχυμένο γιατί η περιοχή αυτή του προσώπου δέχεται διαρκώς δυνάμεις καθώς μιλάμε, χαμογελάμε κλπ. Έτσι η γραμμή αυτή απαλύνει και διορθώνεται. Το αποτέλεσμα της εφαρμογής διαρκεί έως 12 μήνες.

 Άλλος τρόπος διόρθωσης είναι η προσθήκη ειδικού τύπου υαλουρονικού στα ζυγωματικά. Η εφαρμογή αυτή που «τονίζουμε» τα ζυγωματικά με υαλουρονικό έχει το επιπλέον όφελος ότι διορθώνονται αυτόματα και με φυσικό τρόπο (χωρίς καν να τις γεμίσουμε με υαλουρονικό) και οι ρινοπαρειακές αύλακες. Η προσθήκη όγκου στα ζυγωματικά, προσδίδει επίσης μια τριγωνικότητα στο πρόσωπο η οποία το κολακεύει, αλλά και διορθώνει το περίγραμμα του προσώπου καθώς φαίνεται καλύτερα και πιο έντονη η γραμμή της κάτω γνάθου. Στην ουσία, επιτυγχάνεται έτσι και διόρθωση της χαλάρωσης του προσώπου. Ο ειδικός τύπος αυτού του υαλουρονικού που δίνει όγκο στα ζυγωματικά έχει και πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής καθώς το αποτέλεσμα διαρκεί τουλάχιστον 18 μήνες!

 

-Πως επιτυγχάνεται διόρθωση «ρυτίδων καπνιστού» με υαλουρονικό;

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα απαιτητική εφαρμογή, διότι θέλουμε να διορθώσουμε τις ρυτίδες καπνιστού χωρίς να προσθέσουμε όγκο στην περιοχή. Συχνά, τέτοιες ρυτίδες παρατηρούνται και σε μη καπνιστές. Το πρόβλημα έχει να κάνει με την ανατομία της περιοχής στο άνω χείλος-μουστάκι.

Σε αυτή την εφαρμογή, προτιμούμε ένα λεπτόρρευστο υαλουρονικό χαμηλού μοριακού βάρους ή ένα υαλουρονικό μεσοθεραπείας-ενυδάτωσης το οποίο θα ενυδατώσει την περιοχή και θα διορθώσει τις ρυτίδες καπνιστού, χωρίς να προσθέσει όγκο.

 

-Χρειάζομαι βελτίωση περιγράμματος και όγκου στο στόμα. Μπορεί να έχει υψηλής αισθητικής αποτελέσματα το υαλουρονικό;

Το υαλουρονικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσδώσει όγκο στο άνω ή και στο κάτω χείλος του στόματος.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο περίγραμμα του άνω χείλους για να σηκώσει το άνω χείλος προς τα πάνω και παράλληλα να βοηθήσει στην βελτίωση των ενοχλητικών κάθετων ρυτίδων που εμφανίζονται στην περιοχή του άνω χείλους-φίλτρου (στο «μουστάκι»).  Οι ρυτίδες εμφανίζονται συχνότερα στους καπνιστές, αλλά και στα πολύ εκφραστικά άτομα.

Ακόμη, μπορεί να τοποθετηθεί και κάτω από τις γωνίες του στόματος για να διορθώσει την πτώση της γωνίας του στόματος, όταν αυτή παρατηρείται.

Η εφαρμογή υαλουρονικού γίνεται ανώδυνα μετά την εφαρμογή αναισθητικής κρέμας ξυλοκαίνης, ενώ στην εφαρμογή αυτή χρησιμοποιούμε εξειδικευμένα προϊόντα υαλουρονικού για τα χείλη και την περιοχή του στόματος.

Σε κάθε περίπτωση ένα όμορφο και αισθησιακό στόμα προσθέτει πολύ στην βέλτιστη εμφάνιση του προσώπου.

 

-Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό  για ενυδάτωση προσώπου και σώματος. Τι αποτελέσματα έχει;

Το δέρμα περιέχει ένα σημαντικό παράγοντα ενυδάτωσης, που ονομάζεται υαλουρονικό οξύ, το οποίο προλαμβάνει την αφυδάτωσή του.

Το υαλουρονικό οξύ (HA) είναι ένα πολύ ισχυρό ενυδατικό, το οποίο αντλεί 1000 φορές το βάρος του σε υγρασία (νερό) από το γύρω περιβάλλον. Το HA παράγεται φυσικά από το δέρμα μας ώστε να συμβάλει στην ενυδάτωσή του, αλλά δυστυχώς, καθώς μεγαλώνουμε η πρόσληψη γίνεται ολοένα και ασθενέστερη.  Αυτός είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που παρατηρούμε στο δέρμα μας μια αίσθηση ξηρότητας καθώς τα χρόνια περνούν.

Η επιφανειακή αγωγή με κρέμες μπορεί να ενυδατώσει προσωρινά την επιφάνεια του δέρματος, αλλά δεν μπορεί να προσφέρει και να διατηρήσει τη βαθιά ενυδάτωση που απαιτείται για τη διατήρηση της ελαστικότητας και της υγιούς λάμψης του.

Στην περίπτωση αυτή που θέλουμε να πετύχουμε βαθιά και ισχυρή ενυδάτωση στο δέρμα χρησιμοποιούμε  υαλουρονικό  μεσοθεραπείας. Το υαλουρονικό  τότε, δεν χρησιμοποιείται για να γεμίσει βαθιές ρυτίδες, αλλά για να προσφέρει μια βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα και να βοηθήσει έμμεσα στην εξάλειψη των ρυτίδων, στην ελαστικότητα και τη νεανικότερη εμφάνιση του δέρματος. Η εφαρμογή αυτή έχει ιδιαίτερη αξία και σε περιοχές του σώματος όπως ο λαιμός , το ντεκολτέ και η ραχιαία επιφάνεια των άκρων χεριών.

Η μεσοθεραπεία γίνεται με την έγχυση του υαλουρονικού οξέος ακριβώς κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας σε δύο ή τρεις συνεδρίες και με μεσοδιαστήματα έως 20-30 ημερών.

Το δέρμα ενυδατώνεται, βελτιώνεται ο τόνος και η ελαστικότητά του, με αποτέλεσμα να είναι εμφανέστατη μια φυσική και υγιής λάμψη στο πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ και στη ράχη των χεριών.

 

-Μπορώ να εξαφανίσω τους “μαύρους κύκλους” στα μάτια με υαλουρονικό;

Οι μαύροι κύκλοι γύρω από τα μάτια αποτελούν συνηθισμένο πρόβλημα για αρκετούς ανθρώπους και αντιμετωπίζονται με εφαρμογές που γίνονται στο δερματολογικό ιατρείο.

Το πρόβλημα οφείλεται κυρίως σε κληρονομικούς παράγοντες και είναι συχνότερο σε ανθρώπους με πολύ λεπτό δέρμα στα κάτω βλέφαρα, χωρίς αρκετό λίπος. Το αποτέλεσμα είναι να διακρίνονται τα αγγεία, προσδίδοντας μια σκούρα απόχρωση στην επιδερμίδα.

Μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία είναι η χρήση ενέσιμου υαλουρονικού-μεσοθεραπείας στην περιοχή που βρίσκεται κάτω από τα κάτω βλέφαρα. Αυτό αυξάνει την απόσταση της επιδερμίδας από τα αγγεία της περιοχής και αλλάζει τη σκίαση του κάτω βλεφάρου. Tο αποτέλεσμα είναι συνήθως εντυπωσιακό.

 

Είναι ασφαλής η χρήση υαλουρονικού οξέος;

Το υαλουρoνικό είναι ένα απόλυτα ασφαλές υλικό που δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις ή άλλες παρενέργειες  Οι θεραπείες που εφαρμόζουμε αφορούν στο ενέσιμο υαλουρονικό οξύ. Μετά την έγχυσή του παραμένει για περίπου 12 μήνες. Μετά από τον χρονικό διάστημα αυτό ο οργανισμός το διασπά και το απορροφάει.

 

-Πονάει η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ;

Όχι. Πριν την θεραπεία εφαρμόζουμε στην περιοχή μια κρέμα ξυλοκαϊνης η οποία μουδιάζει την περιοχή όπου θα γίνει η ένεση . Κατά την εφαρμογή χρησιμοποιείται η λεπτότερη βελόνα ινσουλίνης για να είναι η εφαρμογή ανώδυνη και να ελαχιστοποιείται η πιθανότητα δημιουργίας αιματώματος. Επίσης το ίδιο το υαλουρονικό που χρησιμοποιούμε  είναι συνδυασμένο με ξυλοκαϊνη γεγονός το οποίο καθιστά την εφαρμογή ακόμα πιο ανώδυνη.

 

-Πόσο διαρκεί η εφαρμογή; Μπορώ να επιστρέψω απευθείας στην δουλειά μου;

Η εφαρμογή διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά. Σε αυτόν τον χρόνο προσθέτουμε άλλα 20-30 λεπτά που προηγείται η εφαρμογή της αναισθητικής κρέμας (EMLA) στην περιοχή. Μετά το τέλος της εφαρμογής μπορείτε να επιστρέψετε κατευθείαν στην δουλειά, να πάτε για καφέ κτλ. Στην Αμερική, οι θεραπείες αυτές ονομάζονται και… lunch break treatments γιατί μπορούν να γίνουν ακόμη και στη διάρκεια του μεσημεριανού διαλλείματος για φαγητό!

 

-Πότε βλέπω το αποτέλεσμα της εφαρμογής;

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά σε ποσοστό της τάξης του 80%. Το τελικό αποτέλεσμα το έχουμε μετά από περίπου 10 ημέρες, οπότε και το έντονα υδρόφιλο υαλουρονικό οξύ έχει συγκρατήσει σημαντική ποσότητα νερού, έχει αυξήσει τον όγκο του και έχει ενυδατώσει την περιοχή.

 

-Πόσο  διαρκεί το αποτέλεσμα της εφαρμογής του υαλουρονικού οξέος;

Συνήθως διαρκεί ένα χρόνο. Σε περιοχές όπως το στόμα όπου υπάρχει έντονη κινητικότητα το αποτέλεσμα διαρκεί λίγο λιγότερο , ενώ στην εφαρμογή για όγκο στα ζυγωματικά όπου χρησιμοποιούμε ιδιαίτερα ενισχυμένο υαλουρονικό το αποτέλεσμα διαρκεί τουλάχιστον 18 μήνες.

 

-Σε ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει κανείς την εφαρμογή υαλουρονικού;

Δεν υπάρχει κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει κανείς με θεραπείες υαλουρονικού. Σε νεότερες ηλικίες γενικότερα προσανατολίζεται η θεραπεία στο να τονίσει κάποια χαρακτηριστικά του προσώπου, όπως τα χείλη ή τα ζυγωματικά.

Σε πιο προχωρημένες ηλικίες η θεραπεία αποσκοπεί στο να αποκτήσουμε νεανικότερη εικόνα στο πρόσωπο. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός.

Μπορούμε να αρχίσουμε τη θεραπεία σε οποιαδήποτε ηλικία αρχίζει να μας ενοχλεί η εμφάνιση των ρυτίδων.

Επίσης άλλες εφαρμογές, όπως η προσθήκη όγκου στα χείλη γίνονται σε πολύ νεαρή ηλικία που μας ενδιαφέρει ένα πιο αισθησιακό στόμα.

 

-Υπάρχουν ποιοτικές διαφορές στα υλικά που χρησιμοποιούνται κατά την εφαρμογή υαλουρονικού οξέως;

Φυσικά. Όλα τα υαλουρονικά που διατίθενται στην αγορά δεν έχουν την ίδια ποιότητα.  Ένα κορυφαίο υαλουρονικό είναι ανώδυνο κατά την εφαρμογή, ενσωματώνεται εύκολα στο δέρμα μας χωρίς να σχηματίζει σκληρίες-κοκκιώματα. Έχει την σωστή διάρκεια αποτελέσματος (έως 12 μήνες).

Είναι σημαντικό να ζητάτε να ενημερωθείτε για το υαλουρονικό που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στην εφαρμογή σας και να γνωρίζετε την εταιρεία, τις πιστοποιήσεις που διαθέτει καθώς και αν είναι εξειδικευμένο για την συγκεκριμένη εφαρμογή (π.χ χείλη).

Με τη σωστή επιλογή υλικού, ποσότητας και σημείου εφαρμογής, τα αποτελέσματα διαρκούν. Για αυτό δεν πρέπει να μας δελεάζουν οι χαμηλές τιμές γιατί σίγουρα δεν θα υπάρχει διάρκεια στο αποτέλεσμα, ή θα χρησιμοποιούνται χαμηλότερης ποιότητας υλικά. Ακόμη, το αποτέλεσμα δεν θα είναι το επιθυμητό εάν δεν εφαρμοστεί από ειδικό της Αισθητικής ιατρικής.

 

Σε τι διαφέρει η θεραπεία με το υαλουρονικό από την εφαρμογή botox;

Το υαλουρονικό «γεμίζει» τις βαθιές γραμμές και ρυτίδες. Το αποτέλεσμα της θεραπείας εμφανίζεται άμεσα και διαρκεί για έως 12 μήνες. Προσφέρει ουσιαστικά στην αντιγήρανση διορθώνοντας ατέλειες που δημιουργεί ο χρόνος και η έντονη χρήση των μυών του προσώπου που δημιουργούν τις ρυτίδες. Ειδικότερα σε πολύ εκφραστικά άτομα, σε καπνιστές και σε άτομα με πολύ λεπτό-εύθραυστο δέρμα.

ialouroniko
Το ΒΟΤΟΧ λειτουργεί με τελείως διαφορετικό μηχανισμό, ηρεμώντας τους μυς του προσώπου που «γράφουν» τις ρυτίδες. Το αποτέλεσμα της θεραπείας εμφανίζεται μετά από 7-10 ημέρες και διαρκεί περίπου 6 μήνες. Εκτός από άμεση αντιγήρανση (με την εξαφάνιση των ρυτίδων) η θεραπεία με ΒΟΤΟΧ προσφέρει ουσιαστικά και στην πρόληψη της αντιγήρανσης (ειδικότερα, όταν ξεκινάμε την θεραπεία νωρίς. Σε ηλικία γύρω στα 30). Αυτό γιατί, χαλαρώνοντας σε μικρή ηλικία τους μυς που «γράφουν» ρυτίδες και καθώς το δέρμα έχει ακόμα καλή ελαστικότητα οπότε οι ρυτίδες δεν εγκαθίστανται μόνιμα, προφυλάσσουμε το πρόσωπο από την εμφάνιση ρυτίδων πριν αυτές εγκατασταθούν! Τέλος η θεραπεία με ΒΟΤΟΧ προτιμάται στο ανώτερο πρόσωπο (μέτωπο, γύρω από τα μάτια-πόδι χήνας), ενώ το υαλουρονικό είναι θεραπεία εκλογής στο κατώτερο πρόσωπο (ρυτίδες μεταξύ μύτης-στόματος, ζυγωματικά-μήλα, στόμα, ρυτίδες στο μουστάκι, πηγούνι κτλ).

Τέλος να προσθέσουμε ότι για ένα ιδανικό αποτέλεσμα οι θεραπείες με ΒΟΤΟΧ και υαλουρονικό μπορούν να συνδυαστούν στο ίδιο πρόσωπο!

 

-Μπορώ να κάνω μια μικρή διόρθωση με υαλουρονικό και να ενισχύσω το αποτέλεσμα σε μια δεύτερη συνεδρία;

Φυσικά. Το αποτέλεσμα της θεραπείας με υαλουρονικό είναι αθροιστικό. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μεγάλες ανάγκες διόρθωσης με υαλουρονικό, αλλά δεν επιθυμούν να δουν ξαφνικά μια μεγάλη αλλαγή στο πρόσωπό τους. Στην περίπτωση αυτή μπορούμε να κάνουμε υποδιόρθωση χρησιμοποιώντας μια σύριγγα μόνο υαλουρονικού και σε δεύτερο χρόνο (π.χ μετά από 1-2 μήνες) να συμπληρώσουμε για να ολοκληρώσουμε την θεραπεία.

 

-Οδηγίες  ΠΡΙΝ τη θεραπεία με υαλουρονικό

Αποφύγετε την λήψη ασπιρίνης και άλλων αντιπηκτικών (Plavix, Sintrom) για λίγες ημέρες πριν την εφαρμογή, καθώς αυξάνει τον κίνδυνο για πρήξιμο και μελανιά στην περιοχή της εφαρμογής.

Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ την ημέρα που θα γίνει η εφαρμογή

 

-Οδηγίες  ΜΕΤΑ τη θεραπεία με υαλουρονικό

Αποφύγετε να κάνετε μασάζ στην περιοχή της εφαρμογής για τις επόμενες 4 ώρες.

Αποφύγετε την λήψη ασπιρίνης για 4 ημέρες μετά την εφαρμογή (αυξάνει τον κίνδυνο για πρήξιμο και μελανιά στην περιοχή της εφαρμογής)

Αποφύγετε την υπερβολική έκθεση σε υψηλή θερμοκρασία (καυτό μπάνιο, χαμάμ, σάουνα, ηλιοθεραπεία) για τις επόμενες 4 ημέρες.

Αποφύγετε συμπληρωματικές θεραπείες στην περιοχή της εφαρμογής του προσώπου για τις επόμενες 7 ημέρες (πχ αποφυγή δερμοαπόξεσης, χημικών Peeling, IPL, LASER )[/et_single][et_single icon=”no-icon” tab_title=”

Video

“][/et_single][et_single icon=”no-icon” tab_title=”

Ραντεβού

“][gravityform id=”3″ name=”Ραντεβού για διάγνωση” title=”false” ajax=”false”][/et_single][/et_parent][/vc_column][/vc_row]

Υαλουρονικό Οξύ

Το υαλουρονικό, είναι ένα φυσικό συστατικό του δέρματος. Έχει την ιδιότητα να δεσμεύει (σαν ένα βιολογικό «σφουγγαράκι») μόρια νερού με αποτέλεσμα να ενυδατώνει και να προσφέρει όγκο στο δέρμα.

Με την πάροδο των ετών, το δέρμα χάνει μόρια υαλουρονικού (καθώς επίσης,  κολλαγόνου και ελαστίνης). Παράλληλα, το υαλουρονικό που απομένει, γίνεται ποιοτικά ασθενέστερο, δηλαδή συγκρατεί λιγότερο νερό.

Play Video

About healthy diet

Αποτέλεσμα της απώλειας υαλουρονικού είναι να σχηματίζονται βαθιές ρυτίδες ειδικά στις ρινοπαρειακές αύλακες (δηλ. τα σημεία μεταξύ μύτης και στόματος), να εμφανίζονται οι λεγόμενες «ρυτίδες καπνιστού» πάνω από το άνω χείλος και  «ρυτίδες πικρίας» κάτω από τα χείλη. Στα ιδιαίτερα εκφραστικά άτομα σχηματίζονται βαθιές ρυτίδες και στο μεσόφρυο (δηλαδή στο σημείο μεταξύ των φρυδιών) και δίπλα στο μάτι (το γνωστό ως… «πόδι της χήνας»).

Σήμερα, το υαλουρονικό παράγεται συνθετικά και είναι ασφαλές για χρήση ως εμφύτευμα (ενέσιμο υλικό) στην αισθητική δερματολογία, για το «γέμισμα» αυτών των ρυτίδων.

Άλλες χρήσεις του υαλουρονικού ως εμφύτευμα είναι για να προσδώσουμε  όγκο στα χείλη και να δημιουργήσουμε ένα  βελτιωμένο αισθητικά και πιο όμορφο στόμα.

Το αποτέλεσμα του υαλουρονικού ως filler, είναι άμεσα αντιληπτό και ο ασθενής φεύγει με ένα νέο ανανεωμένο πρόσωπο.

Οδηγίες ΠΡΙΝ τη θεραπεία με υαλουρονικό

Υαλουρονικό Οξύ

Promotion

Register for the program now, and get discounts of up to 20%!

Οδηγίες ΜΕΤΑ τη θεραπεία με υαλουρονικό

Υαλουρονικό Οξύ

-Πως γίνεται η θεραπεία με υαλουρονικό για τη διόρθωση ρινοπαρειακών ρυτίδων;

To υαλουρονικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να «γεμίσει» ρυτίδες και βαθιές γραμμές οπουδήποτε στο πρόσωπο και ιδιαίτερα τις βαθιές γραμμές μεταξύ μύτης και στόματος (ρινοπαρειακές) ή ανάμεσα στα φρύδια (μεσόφρυο).

Άρα μπορούμε να γεμίσουμε τις ρινοπαρειακές ρυτίδες (η γραμμή που κατεβαίνει μεταξύ μύτης και γωνίας του στόματος) προσθέτοντας υαλουρονικό. Αυτό, πρέπει να είναι αρκετά ενισχυμένο γιατί η περιοχή αυτή του προσώπου δέχεται διαρκώς δυνάμεις καθώς μιλάμε, χαμογελάμε κλπ. Έτσι η γραμμή αυτή απαλύνει και διορθώνεταιΤο αποτέλεσμα της εφαρμογής διαρκεί έως 12 μήνες.

 Άλλος τρόπος διόρθωσης είναι η προσθήκη ειδικού τύπου υαλουρονικού στα ζυγωματικά. Η εφαρμογή αυτή που «τονίζουμε» τα ζυγωματικά με υαλουρονικό έχει το επιπλέον όφελος ότι διορθώνονται αυτόματα και με φυσικό τρόπο (χωρίς καν να τις γεμίσουμε με υαλουρονικό) και οι ρινοπαρειακές αύλακες. Η προσθήκη όγκου στα ζυγωματικά, προσδίδει επίσης μια τριγωνικότητα στο πρόσωπο η οποία το κολακεύει, αλλά και διορθώνει το περίγραμμα του προσώπου καθώς φαίνεται καλύτερα και πιο έντονη η γραμμή της κάτω γνάθου. Στην ουσία, επιτυγχάνεται έτσι και διόρθωση της χαλάρωσης του προσώπου. Ο ειδικός τύπος αυτού του υαλουρονικού που δίνει όγκο στα ζυγωματικά έχει και πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής καθώς το αποτέλεσμα διαρκεί τουλάχιστον 18 μήνες!

 

-Πως επιτυγχάνεται διόρθωση «ρυτίδων καπνιστού» με υαλουρονικό;

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα απαιτητική εφαρμογή, διότι θέλουμε να διορθώσουμε τις ρυτίδες καπνιστού χωρίς να προσθέσουμε όγκο στην περιοχή. Συχνά, τέτοιες ρυτίδες παρατηρούνται και σε μη καπνιστές. Το πρόβλημα έχει να κάνει με την ανατομία της περιοχής στο άνω χείλος-μουστάκι.

Σε αυτή την εφαρμογή, προτιμούμε ένα λεπτόρρευστο υαλουρονικό χαμηλού μοριακού βάρους ή ένα υαλουρονικό μεσοθεραπείας-ενυδάτωσης το οποίο θα ενυδατώσει την περιοχή και θα διορθώσει τις ρυτίδες καπνιστού, χωρίς να προσθέσει όγκο.

 

-Χρειάζομαι βελτίωση περιγράμματος και όγκου στο στόμα. Μπορεί να έχει υψηλής αισθητικής αποτελέσματα το υαλουρονικό;

Το υαλουρονικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσδώσει όγκο στο άνω ή και στο κάτω χείλος του στόματος.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο περίγραμμα του άνω χείλους για να σηκώσει το άνω χείλος προς τα πάνω και παράλληλα να βοηθήσει στην βελτίωση των ενοχλητικών κάθετων ρυτίδων που εμφανίζονται στην περιοχή του άνω χείλους-φίλτρου (στο «μουστάκι»).  Οι ρυτίδες εμφανίζονται συχνότερα στους καπνιστές, αλλά και στα πολύ εκφραστικά άτομα.

Ακόμη, μπορεί να τοποθετηθεί και κάτω από τις γωνίες του στόματος για να διορθώσει την πτώση της γωνίας του στόματος, όταν αυτή παρατηρείται.

Η εφαρμογή υαλουρονικού γίνεται ανώδυνα μετά την εφαρμογή αναισθητικής κρέμας ξυλοκαίνης, ενώ στην εφαρμογή αυτή χρησιμοποιούμε εξειδικευμένα προϊόντα υαλουρονικού για τα χείλη και την περιοχή του στόματος.

Σε κάθε περίπτωση ένα όμορφο και αισθησιακό στόμα προσθέτει πολύ στην βέλτιστη εμφάνιση του προσώπου.

 

-Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό  για ενυδάτωση προσώπου και σώματος. Τι αποτελέσματα έχει;

Το δέρμα περιέχει ένα σημαντικό παράγοντα ενυδάτωσης, που ονομάζεται υαλουρονικό οξύ, το οποίο προλαμβάνει την αφυδάτωσή του.

Το υαλουρονικό οξύ (HA) είναι ένα πολύ ισχυρό ενυδατικό, το οποίο αντλεί 1000 φορές το βάρος του σε υγρασία (νερό) από το γύρω περιβάλλον. Το HA παράγεται φυσικά από το δέρμα μας ώστε να συμβάλει στην ενυδάτωσή του, αλλά δυστυχώς, καθώς μεγαλώνουμε η πρόσληψη γίνεται ολοένα και ασθενέστερη.  Αυτός είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που παρατηρούμε στο δέρμα μας μια αίσθηση ξηρότητας καθώς τα χρόνια περνούν.

Η επιφανειακή αγωγή με κρέμες μπορεί να ενυδατώσει προσωρινά την επιφάνεια του δέρματος, αλλά δεν μπορεί να προσφέρει και να διατηρήσει τη βαθιά ενυδάτωση που απαιτείται για τη διατήρηση της ελαστικότητας και της υγιούς λάμψης του.

Στην περίπτωση αυτή που θέλουμε να πετύχουμε βαθιά και ισχυρή ενυδάτωση στο δέρμα χρησιμοποιούμε  υαλουρονικό  μεσοθεραπείας. Το υαλουρονικό  τότε, δεν χρησιμοποιείται για να γεμίσει βαθιές ρυτίδες, αλλά για να προσφέρει μια βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα και να βοηθήσει έμμεσα στην εξάλειψη των ρυτίδων, στην ελαστικότητα και τη νεανικότερη εμφάνιση του δέρματος. Η εφαρμογή αυτή έχει ιδιαίτερη αξία και σε περιοχές του σώματος όπως ο λαιμός , το ντεκολτέ και η ραχιαία επιφάνεια των άκρων χεριών.

Η μεσοθεραπεία γίνεται με την έγχυση του υαλουρονικού οξέος ακριβώς κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας σε δύο ή τρεις συνεδρίες και με μεσοδιαστήματα έως 20-30 ημερών.

Το δέρμα ενυδατώνεται, βελτιώνεται ο τόνος και η ελαστικότητά του, με αποτέλεσμα να είναι εμφανέστατη μια φυσική και υγιής λάμψη στο πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ και στη ράχη των χεριών.

 

-Μπορώ να εξαφανίσω τους “μαύρους κύκλους” στα μάτια με υαλουρονικό;

Οι μαύροι κύκλοι γύρω από τα μάτια αποτελούν συνηθισμένο πρόβλημα για αρκετούς ανθρώπους και αντιμετωπίζονται με εφαρμογές που γίνονται στο δερματολογικό ιατρείο.

Το πρόβλημα οφείλεται κυρίως σε κληρονομικούς παράγοντες και είναι συχνότερο σε ανθρώπους με πολύ λεπτό δέρμα στα κάτω βλέφαρα, χωρίς αρκετό λίπος. Το αποτέλεσμα είναι να διακρίνονται τα αγγεία, προσδίδοντας μια σκούρα απόχρωση στην επιδερμίδα.

Μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία είναι η χρήση ενέσιμου υαλουρονικού-μεσοθεραπείας στην περιοχή που βρίσκεται κάτω από τα κάτω βλέφαρα. Αυτό αυξάνει την απόσταση της επιδερμίδας από τα αγγεία της περιοχής και αλλάζει τη σκίαση του κάτω βλεφάρου. Tο αποτέλεσμα είναι συνήθως εντυπωσιακό.

 

-Πονάει η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ;

Όχι. Πριν την θεραπεία εφαρμόζουμε στην περιοχή μια κρέμα ξυλοκαϊνης η οποία μουδιάζει την περιοχή όπου θα γίνει η ένεση . Κατά την εφαρμογή χρησιμοποιείται η λεπτότερη βελόνα ινσουλίνης για να είναι η εφαρμογή ανώδυνη και να ελαχιστοποιείται η πιθανότητα δημιουργίας αιματώματος. Επίσης το ίδιο το υαλουρονικό που χρησιμοποιούμε  είναι συνδυασμένο με ξυλοκαϊνη γεγονός το οποίο καθιστά την εφαρμογή ακόμα πιο ανώδυνη.

 

-Πόσο διαρκεί η εφαρμογή; Μπορώ να επιστρέψω απευθείας στην δουλειά μου;

Η εφαρμογή διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά. Σε αυτόν τον χρόνο προσθέτουμε άλλα 20-30 λεπτά που προηγείται η εφαρμογή της αναισθητικής κρέμας (EMLA) στην περιοχή. Μετά το τέλος της εφαρμογής μπορείτε να επιστρέψετε κατευθείαν στην δουλειά, να πάτε για καφέ κτλ. Στην Αμερική, οι θεραπείες αυτές ονομάζονται και… lunch break treatments γιατί μπορούν να γίνουν ακόμη και στη διάρκεια του μεσημεριανού διαλλείματος για φαγητό!

 

-Σε ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει κανείς την εφαρμογή υαλουρονικού;

Δεν υπάρχει κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει κανείς με θεραπείες υαλουρονικού. Σε νεότερες ηλικίες γενικότερα προσανατολίζεται η θεραπεία στο να τονίσει κάποια χαρακτηριστικά του προσώπου, όπως τα χείλη ή τα ζυγωματικά.

Σε πιο προχωρημένες ηλικίες η θεραπεία αποσκοπεί στο να αποκτήσουμε νεανικότερη εικόνα στο πρόσωπο. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός.

Μπορούμε να αρχίσουμε τη θεραπεία σε οποιαδήποτε ηλικία αρχίζει να μας ενοχλεί η εμφάνιση των ρυτίδων.

Επίσης άλλες εφαρμογές, όπως η προσθήκη όγκου στα χείλη γίνονται σε πολύ νεαρή ηλικία που μας ενδιαφέρει ένα πιο αισθησιακό στόμα.

 

-Υπάρχουν ποιοτικές διαφορές στα υλικά που χρησιμοποιούνται κατά την εφαρμογή υαλουρονικού οξέως;

Φυσικά. Όλα τα υαλουρονικά που διατίθενται στην αγορά δεν έχουν την ίδια ποιότητα.  Ένα κορυφαίο υαλουρονικό είναι ανώδυνο κατά την εφαρμογήενσωματώνεται εύκολα στο δέρμα μας χωρίς να σχηματίζει σκληρίες-κοκκιώματα. Έχει την σωστή διάρκεια αποτελέσματος (έως 12 μήνες).

Είναι σημαντικό να ζητάτε να ενημερωθείτε για το υαλουρονικό που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στην εφαρμογή σας και να γνωρίζετε την εταιρεία, τις πιστοποιήσεις που διαθέτει καθώς και αν είναι εξειδικευμένο για την συγκεκριμένη εφαρμογή (π.χ χείλη).

Με τη σωστή επιλογή υλικού, ποσότητας και σημείου εφαρμογής, τα αποτελέσματα διαρκούν. Για αυτό δεν πρέπει να μας δελεάζουν οι χαμηλές τιμές γιατί σίγουρα δεν θα υπάρχει διάρκεια στο αποτέλεσμα, ή θα χρησιμοποιούνται χαμηλότερης ποιότητας υλικά. Ακόμη, το αποτέλεσμα δεν θα είναι το επιθυμητό εάν δεν εφαρμοστεί από ειδικό της Αισθητικής ιατρικής.

 

Σε τι διαφέρει η θεραπεία με το υαλουρονικό από την εφαρμογή botox;

Το υαλουρονικό «γεμίζει» τις βαθιές γραμμές και ρυτίδες. Το αποτέλεσμα της θεραπείας εμφανίζεται άμεσα και διαρκεί για έως 12 μήνες. Προσφέρει ουσιαστικά στην αντιγήρανση διορθώνοντας ατέλειες που δημιουργεί ο χρόνος και η έντονη χρήση των μυών του προσώπου που δημιουργούν τις ρυτίδες. Ειδικότερα σε πολύ εκφραστικά άτομα, σε καπνιστές και σε άτομα με πολύ λεπτό-εύθραυστο δέρμα.

ialouroniko
Το ΒΟΤΟΧ λειτουργεί με τελείως διαφορετικό μηχανισμόηρεμώντας τους μυς του προσώπου που «γράφουν» τις ρυτίδες. Το αποτέλεσμα της θεραπείας εμφανίζεται μετά από 7-10 ημέρες και διαρκεί περίπου 6 μήνες. Εκτός από άμεση αντιγήρανση (με την εξαφάνιση των ρυτίδων) η θεραπεία με ΒΟΤΟΧ προσφέρει ουσιαστικά και στην πρόληψη της αντιγήρανσης (ειδικότερα, όταν ξεκινάμε την θεραπεία νωρίς. Σε ηλικία γύρω στα 30). Αυτό γιατί, χαλαρώνοντας σε μικρή ηλικία τους μυς που «γράφουν» ρυτίδες και καθώς το δέρμα έχει ακόμα καλή ελαστικότητα οπότε οι ρυτίδες δεν εγκαθίστανται μόνιμα, προφυλάσσουμε το πρόσωπο από την εμφάνιση ρυτίδων πριν αυτές εγκατασταθούν! Τέλος η θεραπεία με ΒΟΤΟΧ προτιμάται στο ανώτερο πρόσωπο (μέτωπο, γύρω από τα μάτια-πόδι χήνας), ενώ το υαλουρονικό είναι θεραπεία εκλογής στο κατώτερο πρόσωπο (ρυτίδες μεταξύ μύτης-στόματος, ζυγωματικά-μήλα, στόμα, ρυτίδες στο μουστάκι, πηγούνι κτλ).

Τέλος να προσθέσουμε ότι για ένα ιδανικό αποτέλεσμα οι θεραπείες με ΒΟΤΟΧ και υαλουρονικό μπορούν να συνδυαστούν στο ίδιο πρόσωπο!

 

-Μπορώ να κάνω μια μικρή διόρθωση με υαλουρονικό και να ενισχύσω το αποτέλεσμα σε μια δεύτερη συνεδρία;

Φυσικά. Το αποτέλεσμα της θεραπείας με υαλουρονικό είναι αθροιστικό. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μεγάλες ανάγκες διόρθωσης με υαλουρονικό, αλλά δεν επιθυμούν να δουν ξαφνικά μια μεγάλη αλλαγή στο πρόσωπό τους. Στην περίπτωση αυτή μπορούμε να κάνουμε υποδιόρθωση χρησιμοποιώντας μια σύριγγα μόνο υαλουρονικού και σε δεύτερο χρόνο (π.χ μετά από 1-2 μήνες) να συμπληρώσουμε για να ολοκληρώσουμε την θεραπεία.

Νέα & άρθρα

Recipes

Healthy diet meals

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit telus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Primis condimentum habitasse semper finibus gravida volutpat nostra lacus ligula. Tortor lorem hendrerit vehicula consectetur pellentesque nulla accumsan egestas lacus neque tincidunt. Pellentesque luctus odio metus vivamus phasellus sed finibus. Aenean eros cubilia elit ipsum sapien per urna a diam. Placerat magna cras mi parturient torquent at praesent porta volutpat congue quis.