Λέγοντας αυτόλογο εννοούμε υλικό από τον ίδιο τον οργανισμό.

Στην πράξη, με μία απλή αιμοληψία (όπως αυτή που κάνουμε για μία εξέταση αίματος), παίρνουμε μία μικρή ποσότητα αίματος. Το αίμα αυτό φυγοκεντρείται και διαχωρίζεται σε ερυθρά αιμοσφαίρια, πλάσμα, αιμοπετάλια και λευκά αιμοσφαίρια.

Αξιοποιούμε το μέρος του πλάσματος το οποίο είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια (Το PRP είναι πλάσμα που περιέχει πάνω από 300-350,000 αιμοπετάλια/uL).

Τα αιμοπετάλια αυτά ενεργοποιούνται με ειδικό διάλυμα activator και απελευθερώνουν τους αυξητικούς παράγοντες που περιέχουν. Το τελικό προιόν του PRP είναι πλάσμα του ίδιου του ασθενούς εμπλουτισμένο με δικούς τους αυξητικούς παράγοντες το οποίο και χρησιμοποιούμε ως υλικό μεσοθεραπείας.

Την αναδόμηση του δέρματος:

Η έγχυση των αυξητικών παραγόντων του PRP στην επιδερμίδα του προσώπου προκαλεί τη διέγερση των ινοβλαστών του δέρματος για να δημιουργήσουν νέο κολλαγόνο και ελαστίνη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της υφής του δέρματος, την σύσφιξη καθώς και την βελτίωση της εμφάνισης των λεπτών ρυτίδων. Επίσης βελτιώνεται η θρέψη και οξυγόνωση του δέρματος καθώς η θεραπεία με PRP βελτιώνει την αιμάτωση στο δέρμα μέσω δημιουργίας νέων αγγείων (αγγειογένεση).

Την ενυδάτωση του δέρματος:

Η μέθοδος PRP διεγείρει τους ινοβλάστες να παράγουν υαλουρονικό οξύ, προκαλώντας την αύξηση της υγρασίας και την βαθιά ενυδάτωση του δέρματος. Αυτή προσδίδει λάμψη στο δέρμα.

Την βελτίωση των ουλών ακμής:

Οι αναπλαστικές ιδιότητες των αυξητικών παραγόντων βοηθούν την επούλωση των ουλών ακμής, κάνοντας το δέρμα πιο λείο και απαλύνει την εμφάνιση των εντυπωμάτων και «βαθουλωμάτων» που έχει αφήσει η βαθιά κυστική ακμή. Τα αποτελέσματα είναι ακόμα καλύτερα σε συνδυασμό της αυτόλογης μεσοθεραπείας  με fractional CO2 LASER ή fractional RF (RadioFrequency). Δείτε αντίστοιχη ενότητα στο site.

Την βελτίωση των δυσχρωμιών του δέρματος:

Με την έγχυση του PRP διεγείρονται τα μελανινοκύτταρα ώστε να παράγουν ομοιόμορφα μελανίνη (η χρωστική στην οποία οφείλεται το χρώμα του δέρματος).

Την βελτιωση των «ραγάδων»:

Οι αναπλαστικές ιδιότητες της θεραπείας PRP είναι χρήσιμες και στην αντιμετώπιση των «ραγάδων» στο σώμα. Τα αποτελέσματα είναι ακόμα καλύτερα σε συνδυασμό με fractional CO2 LASER ή fractional RF (RadioFrequency). Δείτε αντίστοιχη ενότητα στο site.

Την βελτίωση της ανδρογεννητικής αλωπεκίας- τριχόπτωσης:

Οι αυξητικοί παράγοντες της θεραπείας PRP επιτυγχάνουν σημαντική ποιοτική και ποσοτική βελτίωση της τρίχας στο τριχωτό της κεφαλής. Δείτε αντίστοιχη ενότητα στο site.

Σε ποιες περιοχές γίνεται η θεραπεία;

Στο πρόσωπο (μέτωπο, πόδι χήνας, μάγουλα, πηγούνι) στο λαιμό, στο ντεκολτέ, κοιλιά, εσωτερικά και εξωτερικά του μηρού, γόνατο, γλουτούς, ραχιαία επιφάνεια των χεριών καθώς και στο τριχωτό της κεφαλής. Πρακτικά γίνεται παντού όπου θέλουμε να πετύχουμε ποιοτική βελτίωση του δέρματος ή των εξαρτημάτων του (τρίχα).

Edit this text with your custom content.

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία παρακάτω, και θα σας απαντήσουμε σε οποιαδήποτε σχετική απορία έχετε.
ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
ΑΝΤΙΘΕΣΗ